Ollé-Czakó, ISEUM Rallye 2018, Beharangozó

2018. május 24.
TMC Rallysport Kft.
ISEUM Rallye 2018, Beharangozó
Ollé Sasa- Czakó Janek
Skoda Fabia R5

Régi felállásban

Egy murvás versennyel, a Szombathely Rallye-val folytatódik a 2018-as idény, ami Ollé Sasának különösen kedvenc. Tavaly az ózdi esése miatt ki kellett hagynia ezt a futamot, most azonban Czakó Janekkal erősítve vág neki a kétnapos küzdelemnek.

Ollé Sasa- Czakó Janek: „A múlt évben ki kellett hagynunk ezt a versenyt, mert sem az autó, sem én nem voltam működőképes, idén azonban újra támadunk, ezúttal Janekkal vágok neki a küzdelemnek.

Fotó: Galadriel Sportfotó

Már az év elején megbeszéltük, hogy a murvás futamokon a Czakó család valamelyik tagja, vagy Janek vagy Marcsi ül be mellém. Nagyon komoly tapasztalattal rendelkezem mindkettőjükkel, hiszen voltunk már magyar bajnokok, egyikükkel sem kell összeszoknunk, mert több közös év áll mögöttünk. Mindenképpen szeretnénk a murván gyorsan menni és végre az élmezőnyben autózni.

A pályák feldolgozását elkezdtük, szeretnénk ha ehhez az esős időhöz hasonló várna ránk a hétvégén is, mert a fellazult és saras pálya mindig bejött nekünk. Veszprémben is akkor sikerült abszolút futamot nyernünk, amikor puha volt a talaj.

Fotó: Galadriel Sportfotó

A klasszikus szombathelyi szakaszok nem változtak, hosszú egyenesek és derékszögű kanyarok váltják egymást, így a kigyorsításokon van leginkább a hangsúly, illetve nagyon precízen és pontosan kell menni, nem szabad túlcsúszni, mert az azonnal megbosszulja magát. Mindig szerettem ezeket a pályákat, mert jó a nyomvonala, ami alapvetően ment nekünk, igaz előfordult, hogy hibáztunk is rajta.

A Skoda beállításain még csiszolnunk kell egy kicsit, azonban a cseh mérnökünk most is a segítségünkre van. Minden adott egy jó versenyhez, igaz nagyon sok fog múlni a gumiválasztáson, egy kemény vagy egy közép-kemény gumival kell mennünk, most még nem tudom melyik lesz az ideális, szombaton kiderül…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük