Út a dobogóig

A Sebesség Fesztivál a hazai bajnokság megkezdésén túl újra teret adott a Drift Kings sorozat szezonnyitójának is. Hazai szempontból aligha alakulhatott volna jobban a verseny, hiszen a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott fel a Pro kategóriában.

Első: Piskolty Kevin “Kihívásokkal teli, nehéz versenyünk volt…”

Nos, nagyon örülök, hogy itt a szezon! Szuper volt újra találkozni és beszélgetni a magyar pilótákkal. Utoljára 2020-ban voltam a tököli pályán, mint sofőr, de fantasztikus érzés volt visszatérni! Innen is köszönöm a csapat kiváló munkáját és a szurkolók jó kívánságait! Kihívásokkal teli, nehéz versenyünk volt a Sebesség Fesztivál, de sikeresen elhoztuk mind a két szériában az első helyet!

A pálya nagyon tetszett, mert az autó új fizikájának tanulását itt könnyen lehetett szokni, tanulmányozni! Volt benne gyorsabb, illetve lassabb rész is! Azt gondolom, hogy a pálya minden pilótának tetszett!

Mind a magyar, mind a Kings szériában kihívásos volt az összes csatám, viszont amit kiemelnék, az a Kings szériában Gediminas ellen volt. Nagyon gyors és precíz pilóta. Kaptunk egy újra hívást is, de a második csata első körében, megadta magát a váltója!

Második: Cselőtei Patrik – “Fogjuk fel ezt egy tesztversenynek…”

Úgy indult, hogy csak mint szpotter látogatok ki a versenyre és segítem csapattársaimat a minél jobb eredmény elérés érdekében. Viszont elkészült az autóm, így azt találtuk ki, hogy fogjuk fel ezt egy tesztversenynek és próbáljuk ki, mit is tud az új motor.

Ez a setup a szombati napon debütált és sikeresen muzsikált a hétvége folyamán. Viszont nagyon furcsa volt az, hogy az új motor miatt teljesen más lett az autó súlypontja. A kvalifikációra találtunk egy viszonylag jó beállítást száraz körülményekre. Mikor sorra kerültem és a rajtban álltam, leszakadt az ég. Majdnem mindenki szárazon kvalizott, így 71 ponttal a 13. helyre kvalifikáltam magam.

Vasárnap az első edzésre nem mentem fel, hiszen spórolnom kellett a gumikkal. A magyar versenyek után tudtam menni pár kört az edzésen, majd a verseny következett. Top 24-ben Petyo Radichev ellen mentem először elöl haladóként, ahol Radichev nagyon lemaradt, én viszont egy nagyon jó elöl haladást tudtam felmutatni. Fordított felállásban túl nagy szöget vállalt Radichev, ami miatt majdnem beforogtam, viszont utána tudtam tartani a tempót és az utolsó átfordításnál végig rajta voltam.(Szerintem ez volt a verseny legszebb utolérése, amit csináltam.). Én jutottam tovább a Top 16-ba, ahol Szili Krisztián ellen mentem volna, de sajnos technikai probléma miatt nem tudott kiállni, így automatikusan Top 8-ba kerültem. Itt vártam Karolina Pilarczyk és Pavel Hudecek csatáját, hogy ki ellen kell megküzdjek. Pavel Hudeceket kaptam ellenfélnek. Hudecek ment először elöl, a rajtot nem tudtam jól elkapni, ez kihatott az egész követési körömre. Tudtam, hogy a következő körömben jó elöl haladást kell teljesítenem, de abban is biztos voltam, hogy az sem elég a biztos továbbjutáshoz, hacsak nem hibázik Hudecek. Egy tökéletes kört mentem elöl haladóként és az utolsó átfordításnál Hudecek nem látott a füstömtől, így rossz helyre helyezkedett és egyenest ment. A Top 4-ben Gáspár Bence ellen mentem, elöl haladóként szintén tökéletes kvalifikációs kört mentem, Gáspár Bence nagyot hibázott, mivel egyenest ment. Nehéz volt lekövetni, hiszen Bence nem vállalt nagy szögeket velem ellentétben és hagyott ki érintési pontokat.

A döntőben Piskolty Kevin ellen mentem, először én mentem elöl, ahol szintén egy nagyon jó kvali kört mentem. A pálya első felében Kevin kicsit lemaradt, viszont a második felétől végig mögöttem volt, az utolsó kanyarban nekiment az első kerekemnek és emiatt kiestem a driftből. A rajtban átnézték a kocsimat és megkérdezték, hogy vállalom-e így is a futamot? Természetesen a verseny hevében igent mondtam, pedig a kormányösszekötőm kicsit elhajlott.

Tudtam, hogy Kevin nagyon gyors lesz, így kihasználtam a lámpa adta szabályokat és a második sárgánál el is indultam. Néztem a visszapillantót, hogy mikor kezdhetem el nyomni neki igazán. Szépen tartottam a tempót, csak az utolsón íven távolodtunk kicsit egymástól. A bírók sok gondolkozás után visszahívták a csatát. Szintén egy tökéletes kvalifikációs kört teljesítettem, Kevin pedig jót követett majd a fordított állásban a váltóm negyedik fokozata megszűnt. Így második helyezett lettem a Drift Kings Pro kategóriájában, viszont nem volt okom a bánkódásra, hiszem tesztelni jöttünk és a 2 nap alatt nem volt semmilyen technikai problémánk és tökéletesen működött az autó.

Gratulálok minden pilóta teljesítményéhez, illetve köszönjük a profi szervezést. Köszönöm a nézőknek a sok szurkolást, csapatomnak és szponzoraimnak a támogatást és a sok segítséget.

Harmadik Gáspár Bence – “Begyűjtöttük az első nemzetközi Pro kategóriás trófeánkat…”

Izgatottan vágtunk bele a versenyzésbe másfél év kihagyás után az új autóval, amely egy LS3 V8 szívó motorral szerelt BMW E46. Az elsődleges célunk a gép tesztelése és a nemzetközi versenykilométer gyűjtögetése volt, amelyet egy elképesztő eredménnyel sikerült túlszárnyalnunk. A Drift Kings európai széria keretein belül begyűjtöttük az első nemzetközi Pro kategóriás trófeánkat, egy előkelő harmadik helyezéssel 25 pilóta közül.

A pálya nyomvonala gyors és élvezhető volt, véleményem szerint támogatta a vezetési stílusomat.

A hétvége egyik legnagyobb pozitívuma, hogy a Drift Kings International Series jóvoltából több, a legmagasabb szinten induló nemzetközi versenyzővel is összemérhettük a tudásunkat, amellyel rövid idő alatt rengeteget tanulhattunk. A kedvenc éles párharcomat Magyar Tomi ellen vívtam, aki az első helyre kvalifikálta magát a szombati nap folyamán, és rendkívül kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kettőnk összecsapása során is, melyből végül mi kerültünk ki győztesen!

Köszönetet szeretnék mondani a támogatásért elsősorban a családomnak, csapatomnak, a Drift Analyzing Hungarynek, valamint a Markom Racing Team-nek, akik áldozatos és gyors munkája nélkül a Top 8-as csatánk során szerzett sérüléseket nem tudtuk volna időben orvosolni és rajthoz állni a dobogóért folyó küzdelemben.

A dobogósok összefoglalója után íme a mi összefoglaló videónk, amihez jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

Ha tetszett ez a videó, iratkozz fel YouTube csatornánkra: https://www.youtube.com/user/Pintiracing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük