Versenyajánló – Királyok a pályán!

A drift szezon kezdetét a tököli pálya felett szálló füst jelzi és persze a nézők autóinak hosszú sora, akik a Sebesség Fesztiválra érkeznek. Idén ismét nemzetközi versenyt láthat a nagyérdemű, a Drift Kings idei második versenyének ad otthont a pálya.

A mezőny 2015-ben már járt itt, a PRO, a PRO2 és a Queen Of Europe versenyzői csaptak össze akkor és idén is ez lesz a felhozatal. Akkoriban a háromszoros bajnok Kerényi Ádám szerepelt hazai pályán, idén a nemzetközi mezőnyben Szántó Zoltán képviseli hazánkat a drift királyai között. A hazai bajnokság is itt veszti kezdetét, és a PRO és Semi-Pro mezőnyei kezdik meg a pontvadászatot a Sebesség Fesztiválon. Remélhetőleg minél több hazai versenyző méretteti meg magát a nemzetközi mezőnyben, így látni foguk, hogy a hazai bajnokságban edződött versenyzők miként állják meg helyüket a nemzetközi drift színpadán.

A kiadott tervezett időterv alapján reggel kilenctől este hétig tart mindkét nap programja. A napi 10 órányi programot szombaton 3000 forintért láthatjuk, míg a vasárnapért sem kell kifosztani a családi kasszát: 3500 forintért kaphatunk napijegyet. Akik a napijegyek helyett a teljes hétvégét a pályán töltenék, azoknak a hétvégi belépő 6000 forintért lesz kapható. 

Az előzetesen kiadott pályarajz alapján a pálya nem kevés kihívást fog tartogatni a mezőnynek. Komoly megindítási sebesség lesz várható, amit éles terhelésváltások tesznek még keményebbé. Mindezt gumifalak és egy hosszú külső íven végigfutó betonfal teszi teljessé. A pálya tehát nem lesz megbocsátó, egy kisebb hiba is sokba kerülhet majd.

A drift mellett gyorsulási verseny is lesz 402 méteren, igaz erre csak szombaton lesz majd lehetőség. A nevezési díj 3500 forint és már száguldozhat is, aki erre vágyik.

Carstyling autó szépségverseny csak vasárnap lesz, 10 órától 17 óráig.

Aki kicsiben látna driftet, azoknak az RC Drift remek szórakozást jelent majd vasárnap.

Természetesen a Red Sun Fest sem marad ki a programok sorából, amit évről évre hagyományosan rendeznek meg itt.

A nézők kiszolgálásáról büfék teljes sora gondoskodik. Kicsik és nagyok találnak maguknak látnivalót, így igazi családi programnak is remek a Sebesség Fesztivál. A drift királyai sem minden évben láthatók hazánkban, így a műfaj szerelmeseinek szinte kötelező a megjelenés. Azok, akik most kezdik ízlelgetni a drift világát, ennél komolyabb versennyel aligha kezdhetnék az ismerkedést. 

Mi idén két napot töltünk a pályán, hozzuk a fotókat és a videókat a teljes hétvégéről. Imádjuk a műfajt és eszünk ágában sincs kihagyni, gyertek el minél többen; nem semmi show vár azokra, akik idén a Sebesség Fesztivált választják!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük