Esteban Guerrieri és Senna inspiráló ereje

A 24 órás Spa-i versenyen debütált az új Honda NSX GT3-as autó, amelyben a WTCR-ben szereplő Esteban Guerrieri is lehetőséget kapott a bizonyításra. A debütálás előestéjén a versenyző elmondta a történetét ami Ayrton Sennához fűződik.

Ayrton Senna azt mondta…

“Amikor ötéves voltam elkezdtem gokartozni és hét, mikor versenyezni kezdtem. Emlékszem, nagyon élveztem nézni a versenyzést az F-1-ben,  ezekben az években, a ’90 -es évek elején és én nem igazán értettem, hogy Ayrton mitől volt annyira nyerő, de lenyűgözött. Visszatekintve még most sem értem, hogy versenyezhettek ezen a szinten, de tetszett és különösen Ayrton. Gyerekként ő volt a példaképem, mert ő volt a győztes és az egyik leggyorsabb srác. De minél többet láttam, annál többet tudtam meg az ő személyiségéről is, és ez az, ami miatt még inkább különleges Senna nekem, hogy igazán sokat tanultam tőle, amiket átültettem az életembe is.

Hallottam, amikor Ayrton egy interjúban azt mondta, hogy egy Formula-1-es pilótának szüksége van arra, hogy tudjon angolul és értsen a számítógépekhez is egy kicsit. Amikor hallottam Ayrton-t angolul beszélni, hét éves voltam és azt mondtam édesanyámnak, hogy:

“Nem akarok többé ebbe az iskolába menni, olyan iskolába akarok járni, ahol megtanulhatok angolul. Nézd, Ayrton Senna azt mondta, hogy egy Formula-1-es pilótának meg kell tanulni angolul, úgyhogy másik iskolába kell mennem.”

Megértette és nyolc éves koromtól másik iskolába járhattam. Innentől kezdve az összes extra iskolai órán angolul tanultam.”

Senna egykor meghajtott Honda NSX autóját kincsként őrzik.

Ösztönzés egy életen át

“Emlékszem, amikor kilenc éves voltam és valóban elkezdtem megérteni a versenyeket. Ültem a tévé előtt, és figyeltem az egész versenyt, hogy megértsem a kis részleteket, és láttam azt is, mikor 1994-ben meghalt. Ez nagy hatással volt rám és én is csak mostanában kezdtem megérteni, mekkora hatással is vannak az életemre Ayrton iránymutatásai. Halála után kezdtem el a róla szóló könyveket olvasni és a filmeket megnézni.

Valójában ő volt az első fickó, aki felismerte a fizikai felkészültség jelentőségét, így ebben is az ő példáját követtem és edzeni kezdtem; és később bebizonyosodott, hogy érdemes volt ebben is őt követnem.

Minden, amit láttam vagy olvastam róla, próbáltam a gyakorlatban is alkalmazni az életemben, és ettől lett ő számomra az inspiráció forrása. Most már mindenben ugyanezt a megközelítést alkalmazom, így ha csinálok valamit, megpróbálom megkeresni azokat a pontokat, ahol még tovább tudnék javulni és jobban végezni a feladatomat.”

Ámulatba ejtő történetek az egykori versenyzőtárstól.

A hit erejével

“Egy újabb dolog, amit tanultam Ayrtontól az, hogy a  hite nagyon nagy volt, de amikor gyerek voltam nem tudtam teljesen megérteni, mikor erről beszélt. Most már értem mit jelent Ayrton hite, és ez az, ami már nagyon fontos az életemben.”

Emlékezés egy hosszú nap előtt

“Most, itt vagyunk Spában a 24 órás verseny előtt és visszaemlékezünk egy kicsit. Minden alkalommal, amikor egy asztalnál ülök Riccardo Patresével, ő mesélni kezd Ayrtonról és ez nagyon kedves tőle. Ő egy remek fickó, aki együtt versenyzett Ayrtonnal és ámulatba ejtenek a közösen megélt sztorijai, hihetetlen ezeket hallgatni.”

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük