Pálya széli szövegek

Minden sporteseményen elhangzanak  fergeteges dumák, csak úgy szárnyal a humor a pályák szélén. A gépek, a versenyzők, a lányok és a barátok mellett ezekért a pillanatokért  is érdemes kilátogatni a versenyekre; ha az ember szerencsés, nagyon jó mondatokat is elkaphat. Íme néhány aranyköpés a nézőtársaktól a teljesség igénye nélkül!

WTCC Hungaroring

Gabriele Tarquini nem volt éppen népszerű a Ringen 2012-ben, ugyanis a magyar verseny előtt egy héttel kilökte Michelisz Norbit Szlovákiában. Az első versenyt az olasz veterán technikai hibából feladni kényszerült, majd néhány perc múlva megjelent a kivetítőn, ahol a csapata boxából integetett. Ebben a pillanatban egy férfihangra lettem figyelmes, aki a következőképpen kommentálta a látottakat:

“Na látod kopasz, most már jó helyen vagy!!!”

Rallycross EB Nyirád

Ez sem a legújabb sztori, de a humor mint tudjuk, kortalan. A hostess lányok éppen a depó felé tartottak, a nézők egy része azonban lemaradt volna az igen szép felvonulásról. Hogy ez még véletlenül se történjen meg, arról a következő hangos felkiáltás gondoskodott:

“Fiúk nézzétek, jönnek a Margitok!!!”

A másik kiváló duma éppen egy versenyzőt méltatott ugyanitt:

“Meglátod festő a csávó, úgy megrajzolja a pályát, mint egy művész.”

Rallye Sprint Bakonya

Csodás napsütés, 75 induló páros és remek hangulat kerekedett Bakonyán. Egy baráti kör a sör és a házi pálinka jótékony elegyének köszönhetően igen jó hangulatba került. A nagy nevetések közepette (mert poénban nem volt hiány) egy érdekes sztorira lettem figyelmes, ami még a Mecsek Rallye-n esett meg a társasággal.

“Na igen Géza, kijöttetek hulla részegen a gyorsaságira és leültetek a pályának háttal!!! Aztán csodálkoztatok, hogy nem láttok semmit!!!”

Igaz, egy idő után tovább indultam a pálya szélén, de amíg ott voltam, Gézáék ugyan már nem voltak szomjasak, de legalább a megfelelő irányba néztek!

Superstars Series Hungaroring

Ez a sorozat sajnos már a múlté és csak egy alkalommal látogattak el a Hungaroringre. Rekkenő hőség, harmadfokú hőségriadó az egész országban, ennek ellenére 22 ezer néző a Hungaroringen. Sokat jöttem mentem a Super Gold tribün árnyékát elhagyva, ahol barátaim vertek tanyát. A Gold 3 tribünön egy pár beszélgetésére lettem figyelmes, ami igen mulattató volt:

“Nem hozok több vizet, elegem van már!” – szólt a társaság nő tagja.

“Na jó kicsim, akkor hozzál sört!!!” – válaszolt tejes nyugalommal a férfi.

Néhány pálya széli szövegen jókat derültem, a humor mindenhol megtalálható: eshet az eső, fújhat a szél vagy lehet tűzforró a levegő, a nézők nevetni (is) járnak a pályák mellé! Maradjon ez 2019-ben is így!!!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük