Profi e-sport bajnokság profi versenyzőkkel

Profi szimulátorbajnokság, profi autóversenyzőkkel – egy remekbe szabott „teszttel” kezdődött a Nemzeti SIM Liga, amelynek első „éles” fordulóját most szombaton rendezik meg, s amelynek indulói között találjuk majd többek között a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbertet, a túraautós Tassi Attilát, Nagy Dánielt és Szabó Zsoltot, a ralikrosszos Marton Gergelyt és a formulaautós Hefler Róbertet.

Hogy miben más ez az autós e-bajnokság, mint a többi sorozat?

Egyrészt a platform okán, hiszen az iRacing a legélethűbb szimulátor – ezen gyakorol év közben Max Verstappen és Lando Norris –, vagyis szinte valós versenykörülmények között mérethetik meg magukat az indulók, másrészt a hat héten át zajló bajnokság során izgalmas nyereményekért harcolhatnak több, mint 1 millió forint értékben.

A stúdióműsorban Szujó Zoltán, valamint a Formula–1-es Alfa Romeo e-sport pilótája, Bereznay Dániel elemez, de beszáll Matics Zsolt, a Fit4Race versenyfelkészítő program alapítója, sőt, néhány korábbi és mai autóversenyző is.

A Nemzeti SIM Liga tesztversenye jól sikerült (ahogyan a csatolt rövid promó-videóból is kiderül), az igazi, a tétre menő küzdelem azonban most szombaton kezdődik. Szakmai támogatóként megjelenik a Nemzeti Gaming és E-sport Sportszövetség, amely segített a versenykiírás elkészítésében és a szabályalkotásban is.

A menetrend a következő: minden héten kedden, szerdán és csütörtökön zajlik a kvalifikáció, amely alapján a legjobb harminc részt vehet a szombati időmérőn és a döntő futamokon. A hat forduló eredménye alapján az összetett pontverseny első három helyezettje a Fit4Race felajánlásában értékes fizikai felmérések és képzési csomagok találnak gazdára, de minden forduló után jár nyeremény a legjobbaknak.

A Nemzeti SIM Liga szabályzata és versenykiírása itt található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük