Bemutatkozás hazai pályán

A Volkswagen 2018 augusztusát tűzte ki célul, hogy pályára vigye R5 gépét a német rally világbajnoki versenyen. Addig persze sok munka vár még a csapatra, de az első tesztek optimizmusra adnak okot.

2016 végén a gyár befejezte nagyon sikeres WRC programját. A cég azonban nem szakadt el a rallye-tól, és belevágott az R5 projektjébe.

A német rallye-n szeretnénk rajthoz állni és egy jó versenyzővel szeretnénk ezt megtenni. Pontus Tidemand az, akire számítunk majd, de lehet, hogy egy másik versenyző lesz az.” – mondta Sven Smeets, a VW Motorsport vezetője.

A csapat december elején Wales-ben tesztelt, ahol a leeső hó akadályozta a munkát. Pontus Tidemand mellett az autót Wales-ben Raimund Baumschlager tesztelte.

Pozitív visszajelzéseket kaptunk a versenyzőktől. Jó autó született, ami a további fejlesztésekhez jó alapot biztosít, volt néhány apró problémánk, de ezek a munkát érdemben nem akadályozták. Mindkét nap 200 kilométert teszteltünk, aztán leesett a hó és befejeztük a tesztet, mert nem voltak megfelelő abroncsaink havas útviszonyokra.” – zárta Smeets a teszt értékelését.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük