Nagyot dobbant a rally szív

A mondás, mely szerint: “Bajban ismerszik meg a barát!” újabb igazolást nyert a Veszprém Rallye-n történt súlyos baleset kapcsán. Egy emberként mozdult meg a hazai rally társadalom, mikor hírek érkeztek a nézők hősiességéről és megkönnyebbült mikor megtudta, a versenyzők életben maradtak. Nagyot dobbant a rally szív, az összefogás ereje ismét megmutatkozott.

Nem átlagos napokat élünk

Sokat olvasom a rally oldalak fórumait és láthatóan nem átlagos napokat él át a rallyért rajongók népes tábora. Elismerő mondatokat talán soha ilyen nagy számban nem olvastam az utóbbi években, mint most és a versenyzők gyógyulásáért is egy emberként szorít mindenki. Sorra érkeznek a felajánlások a versenyzőket megmentő hősök felé és ezek száma biztosan emelkedni fog még.

 “Aki megment egy életet, egész világot ment meg.”

Bizonyára sokan mentettetek már bajbajutott versenyzőket, húztátok ki őket árokból, tettétek vissza őket az útra kézi erővel olyan reménytelen helyekről, ami még gépi segítséggel is emberes feladat lett volna. A sikeres mentések után a srácok elporoltak, akik pedig segítettek nekik, elégedetten pacsiztak egymással és jókat derültek azon, hogy részt vettek ebben a kalandban. Ez is a rally élet része és akik más sportágért rajonganak, talán nem is értik meg ezt soha, de sebaj, elég ha mi értjük miről is szól egy ilyen történet. Életmentésre szerencsére ritkán van szükség, az egyik pillanatban még a versenyt élvező nézőkből néhány másodperc alatt hősök lesznek, név szerint: Novák Erik, Kucsera Antal, Wolf Rita, Wolf Kitti, Wolf Péter. Minden tiszteletünk az övék bátorságukért és ha olvassák ezeket a sorokat, remélem a fent található idézet is eljut hozzájuk. Ennél a sornál aligha fejezi ki jobban, mint is vittek véghez valójában.

Nézők elől elzárt szakaszok

A rally emberközeli és többek között ezért is szeretik ennyien. A világbajnokság sztárversenyzőitől a régiós sprint versenyzőkig mindenki tudja, hogy a pálya szélén álló nézőkre számíthat, ha bajba kerül. A segítségnyújtás elmulasztása itt ismeretlen fogalom és egy emberként mozdul meg a tömeg, ha azt látja szükség van rá. MINDENKI OTT VAN és abban segít, amiben tud! Már ha ott van persze, mert a nézők elől elzárt szakaszok veszélyességére pontosan ez az eset világított rá! Több fórumozó felvetette, hogy mi van akkor ha… Még belegondolni is szörnyű! Remélem alapos átgondolásra kerül a jövőben a nézők elől elzárt szakaszok kérdésköre és bízom abban, hogy a változtatások még időben meg fognak történni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük