Petter Solberggel debütál a Volkswagen Polo R5

Petter Solberggel, 2003 Rally Világbajnokával a volán mögött mutatkozik be a nagyközönség előtt a Volkswagen Polo R5 Spanyolországban.

Az eredeti tervek ugyan arról szóltak, hogy hazai közönség előtt, Németországban vetik be első ízben élesben az autót, erre azonban nem került sor. A gyártó ezúttal két autót is nevezett a WRC2 kategóriában Spanyolországba, az egyiket Eric Camili, míg a másikat Petter Solberg fogja vezetni.

Solberg szoros kapcsolatot ápol a Volkswagen Motorsporttal, hiszen a Rallycross Világbajnokságon egy VW Polo R SuperCar volánja mögött versenyez. Solbergnek nem lesz idegen az autó, mint arról korábban már beszámoltunk, egy téli teszten Svédországban már meghajtotta azt.

“Rendben van, hogy nagyon nagy figyelmet fordítok a Rallycross Világbajnokságra ebben az évben és ez elsőbbséget is élvez, de a lehetőség arra, hogy újra egy rally világbajnoki versenyen indulhassak, nagyon különleges lesz. Spanyolország nagyon érdekes verseny lesz a számomra, hiszen gyors, és aszfaltos, valamit murvás útfelületen is rendeznek szakaszokat. Imádom ezt a kevert formátumot, meglátjuk mi fog történni a versenyen.” – mondta Petter Solberg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük