A Toyota felkészült, véli Mäkinen

A Toyota Gazoo Racing főnöke, Tommi Mäkinen úgy véli, mindent megtettek annak érdekében, hogy sikeres legyen a csapat a jövő heti rally versenyen Törökországban (szeptember 13-16.).

A törökországi verseny előtt nem lehet a helyszínen tesztelni, így a Toyota rally csapata Dél-Portugáliába utazott, ahol hasonlóan magas hőmérsékleti körülmények között készülhettek, mint ami Törökországban várható.

Mi is felkészültünk, amennyire csak lehetséges. A múlt héten eredményesen teszteltünk Portugália déli részén, és remélhetőleg szimuláltuk azokat a feltételeket, amelyekkel szembesülünk, különösen a magas hőmérsékletekkel. Az utolsó két rallye ragyogó volt számunkra, és természetesen az a célunk, hogy folytassuk ezt a sorozatot, de Törökország  ismeretlen minden csapat számára, mert ez egy új rally.” – mondta Mäkinen.

Rally Turkey 2018 – Preview

The TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team faces a brand new challenge on Rally Turkey (September 13-16): the 10th round of this year's FIA World Rally Championship (WRC) and a new addition to the calendar for this season. The Toyota Yaris WRC, driven by Jari-Matti Latvala, Ott Tänak and Esapekka Lappi, will take on the gravel event fresh from back-to-back victories in Neste Rally Finland and ADAC Rallye Deutschland.#TOYOTA #YarisWRC #RallyTurkey #WRC #Rallying #TGR_WRC

Közzétette: TOYOTA GAZOO Racing WRC – 2018. szeptember 7., péntek

 

A várható forróságra nem véletlenül készül a Toyota. A magas hőmérséklet az Achilles sarka volt eddig a Yaris WRC-nek. Mexikóban hasonló körülmények uralkodtak, mint amik most Törökországban várhatók és az autó nem nyújtott jó teljesítményt Dél-Amerikában.

A csapatvezetőnek vannak emlékei a török rally kihívásairól. 2003-ban Subaruval állt rajthoz, a versenyen akkor 62 páros indult és mindössze 27 ért célba.

Emlékszem, a körülmények nagyon kemények voltak, és az utak is nagyon durvák, de ezúttal más területre megyünk, és nem tudjuk pontosan, hogy milyen szakaszok várnak ránk.” – zárta mondanivalóját a csapatvezető.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük