“Ez az egyik legnehezebb verseny…” – értékelt Mäkinen

A Toyota Gazoo Racing Ott Tänak révén dobogóra állhatott Korzikán, Esapekka Lappi pedig megnyerte a Power Stage-et.

Sajnos Jari-Matti Latvala nem tudott részt venni a rally utolsó napján, miután a szombati balesetekor az autó olyan sérüléseket szenvedett, amiket nem tudtak helyreállítani a zárónapra.

A csapatvezető, Tommi Mäkinen így értékelte a versenyt:

Szerintem az egész csapatunk nagyon elégedett lehet a verseny végén. Ott nagyon jó eredményt ért el, ugyanakkor sajnálom Esapekkát, aki tegnap kitűnő eredményeket szerzett, és a dobogó még jobbá tette volna. Úgy gondolom, ez az egyik legnehezebb verseny Észak-Európában, tudom azóta, hogy versenyző vagyok. A szakaszok nagy kihívást jelentenek, és maximális önbizalommal kell rendelkezni az autóban. Az első nap után, ahol egy kicsit küszködtünk, a tempó azonban nagyon, nagyon jó volt az elmúlt két napban. Mindig tanultunk valamit, ami segít a következő aszfaltos versenyen.

Ott Tänak ismét bebizonyította, hogy jól választott a Toyota, mikor leszerződtette őt.

Összességében nagyon szép hétvége volt. Korzika mindig is olyan verseny volt, amit a legkevésbé élveztem: valóban küzdöttem a múltban. Ebben az évben nagyon keményen dolgoztam, hogy állandóan jó tempóm legyen. Soha nem mentünk maximálisan, de mindig jó ritmusban autóztunk. Az utolsó előtti szakaszban igazán tiszta  volt, megpróbáltam közelebb jutni maximumhoz, és úgy tűnt, mintha kifizetődött volna. A Power Stage-en nem kockáztattam: csak azt akartam, hogy biztos legyen a második helyünk, ami nagyon fontos volt. Ez volt az első alkalommal, amikor a Toyota megfelelő aszfalton versenyzett, és örülök az eredményének.” – mondta elégedetten Tänak.

Esapekka Lappi is folyamatosan emelte a tempót, és a verseny során sokat tanult.

Azt hiszem, sokat tanultunk itt mind versenyzőként, mind csapatként. Megtaláltuk az autó megfelelő beállítását. A tegnap (szombat) tökéletes volt, és az utolsó nap is jó volt. Sajnos vétettem egy kis hibát, amelyért teljes felelősséget vállalok. Azt hiszem, a hátsó gumiabroncsok még mindig egy kicsit hidegek voltak, és elvesztettem az autó hátulját. Ezután jó volt megnyerni a Power Stage-t: tényleg több tapadásunk volt, mint amire számítottam, ezért remek tempót tudtunk menni.” – nyilatkozta Lappi.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük