Ogier nem kér a csapatsorrendből

Sebastien Ogier szerint a 2019-es világbajnokságon a Citroen nem szeretne csapatsorrendet felállítani versenyzői között. Ogierhoz csatlakozik egy korábbi Toyota versenyző, Esapekka Lappi és Ogier azt akarja, hogy együtt dolgozzanak az autó gyorsabbá tételén.

“Egy dolog, ami biztos: nem akarok csapatsorrendet közöttünk. Egyenlő eséllyel kell rendelkeznünk, amíg mindkettőnknek van esélye a címért harcolni. Ha az egyik versenyzőnek van esélye és a másiknak nincs, akkor logikus, ha valamilyen támogatást nyújtunk az esélyesebbnek. Most egyenlő eséllyel kezdjük az évet. Örülök, hogy Esapekka a csapatban van, kedves fickó és határozottan tehetséges is. És érdekes dolgokat hozhat a régi csapatából.” – kezdte Ogier.

Tavaly először, Ogier a csapattársak segítségére támaszkodott a világbajnoki cím megnyeréséhez: az M-Sportnál csapattársai, Elfyn Evans és Teemu Suninen is segített neki néhány versenyen, amikor a bajnoki küzdelem kiélezetté vált.  Idén szeretné elkerülni ez a forgatókönyvet.

Néhány alkalommal volt némi segítség a csapattársaktól. Nem így akartam és nem is így akarom elhódítani a bajnoki címet. Én magam akarom megnyerni a címet, ahogy karrierem nagyrészében is történt. Igen, volt olyan helyzet, amikor a kollégáimtól valamilyen támogatást kaptam.” – zárta a bajnok.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.