Debütál az új Honda Civic Type R TCR

A teljesen új Honda Civic Type R TCR egy nagyon várt versenyen debütál majd a Dubai 24 óráson a hétvégén.

A Honda Civic Type R legújabb változatát a milánói székhelyű JAS Motorsport építette, amelyek első darabjait már kiszállították az ügyfelek számára.

Az RKC/TGM Motorsport az első csapat volt amelynek leszállították az új autóját, a csapat a 24H Series nyitó fordulójában viszi pályára a gépet a Dubai 24 órás versenyen.

Az új autót átadása előtt természetesen intenzív tesztprogramon tették próbára, amelyeken jól tejesített. A hosszútávú versenyek mellett természetesen az új WTCR sorozatban is bevethető az autó, valamint a nemzeti TCR bajnokságokban is szerepet kaphat.

Ricky Coomber, a RKC/TGM Motorsport csapatfőnöke elmondta:

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az új Honda Civic Type R TCR-t bemutathatjuk a versenyen, ami kemény lesz, de hiszünk benne, hogy nagyszerű eredményt tudunk majd elérni. A JAS eddig is remek munkát végzett és tudjuk, hogy ez a versenyszezonban is folytatódni fog majd.

Mads Fischer, a JAS Motorsport TCR projektvezetője így folytatta:

Az előző Honda Civic Type R TCR rendkívüli sikere 2017-ben hihetetlenül izgalmas volt egy új korszak hajnalán. Az új Civic 2800 km-es tesztelésen ment keresztül októberben és biztosak vagyunk benne, hogy rendkívül hatékony versenyautó lesz. Az FIA WTCR bejelentése, amely TCR autókra épül, rendkívül izgalmas hír és reméljük, hogy több sorozatban láthatjuk majd autóinkat, legyen az hazai TCR sorozat, endurace és persze a WTCR. Tudjuk, hogy az RKC/TGM Motorsport remek munkát végez, és az autó debütálásakor sikert fog elérni.

 

 

 

2 thoughts on “Debütál az új Honda Civic Type R TCR”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük