Nem Mixiéknek állt a zászló!

Az autósport sebes világában gyorsan változnak a dolgok, ezzel mindenki tisztában van, akit ez a sportág ragadott magával. Az V. Rally Hungary végjátéka is tartogatott egy komoly és hazai szempontból nagyon kedvező fordulatot; olyat, ami még a célban a dobogót felállító szorgos csapatot is meglepte.

Vártam az utolsó szakaszt a pálya szélén, Dávid a fotós kollégákkal együtt eltűnt a porfelhőben, majd csengett a telefonom: “Pinti menjünk fel a célba, azt mondja a spori, hogy felengednek minket kocsival a sajtós belépővel! ” – adta hírül fotós barátom.

Menjünk!

A beíróban sportbírók kis csapata szorgoskodott, egyre több médiás kolléga érkezett a célhoz és épült a dobogó is.

Aki harcol, az sebesül

Jól néz ki a dobogó, lassan minden a helyére kerül és közben arra gondolok, hogy Mixiéket mindössze 1,8 másodperc választja el a harmadik fokától; majd a beíró felé veszem az irányt. Érkeznek a versenyzők, akad aki defektes kerékkel, kiszakadt futóművel, leszakadt lökhárítóval; a három napnyi küzdelem láthatóan megviselte a vasakat, amiket az utolsó szakaszon sem kíméltek. Két autó között felpillantok a dobogó felé és azt veszem észre, hogy a 3. helyen az Új-zélandi zászló lobog és várja a Hayden Paddon – John Kennard párost. Jól néz ki a szélben lobogó zászló, még tetszik is, de a magyarnál számomra nincs szebb!

A beíróból így láttam a zászlók sorát

Nézem a lobogókat és arra gondolok, hogy korán húzták fel őket, mert a versenynek a célban van vége, ebből akár zászlócsere is lehet.

Mixiék verdájára is ráfér egy alapos revízió

Mixiék is célba érnek, majd félreállnak, a srácok láthatóan fáradtak, és az autón is jól látható nyomai vannak a három napos száguldásnak.

Az első ölelés, miután megérkezett a jó hír

Pár perccel később érkezik a nagy hír, hogy megvan a 3. hely! Ati örömében óriásit üvölt és pár könnycsepp is kicsordul. Mixi a levegőbe csap átölelik egymást Atival, fogadják a gratulációkat.

Befut Paddon is és csalódottan nézi a defektes kerék maradványait, ezúttal őket hagyta cserben a szerencse.

Paddont ez a látvány fogadta, miután kiszállt

Nézem Mixiék örömét, majd felpillantok a dobogó felé ahol már a magyar zászló lobog a szélben a harmadik helyen! Megvolt tehát a zászlócsere is, amire egy bő órával ezelőtt gondoltam és újabb megerősítést kapott az örök igazság: A versenynek a célban van vége!

Immár Mixiéknek állt a zászló!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük