“Láttam néhány igazán megszállott rally rajongót…” – interjú Paolo Dianával

Paolo Diana jött, és fantasztikus autózásával meghódította a rally rajongók szívét. Még évekig emlegetni fogjuk az idei Baranya Kupát, és, hogy biztosan megjegyezzük, ahhoz az ő vendégszereplésére is szükség volt. Sajnos a verseny forgatagában nem találkoztunk vele személyesen, így mikor kérdéseinkkel megkerestük, készséggel szakított időt ezek megválaszolására.

Nemrég Magyarországon jártál a Baranya Kupán, hogy érezted magad nálunk?

Első alkalommal jártam Magyarországon, de remélem nem utoljára. Igazán csodálatos élményben volt részem, a rendezvény tökéletesen volt megszervezve, a csodás magyar rally rajongókról már nem is beszélve!

Sikerült megismerkedned néhány magyar versenyzővel, mi a véleményed róluk?

Igen, megismertem néhány igazán “őrült” versenyzőt. Lenyűgözött a vezetési stílusuk, nagyon-nagyon őrülten vezetnek, ugyanakkor igazi élversenyzők, hiszen nagyon gyorsak és rendkívül látványosan tudnak menni bármilyen rally autóval.

Számos versenyen indulsz, így bőven van viszonyítási alapod. A verseny megrendezése véleményed szerint milyen volt?

A szervező csapat nagyon érti a dolgát. Komoly munkát végeznek, eredményesek, hatékonyan működnek, mégis olyanok, mint egy család.

Milyennek láttad a szakaszokat, és melyik tetszett a legjobban?

A szakaszok nehezek voltak, lassú és gyors, illetve keskeny és széles részek váltották egymást rajtuk, de a verseny szempontjából ez így tökéletes; én személy szerint a nagyon gyors szakaszokat szeretem. Hogy melyik tetszett legjobban? A belvárosi prológ pénteken és a hosszabbik szakasz szombaton (Nyárásvölgy-Hetvehely – a szerk).

A versenynek fantasztikus hangulata volt, különösen mikor te autózásodon ámuldozhattunk. Ebből mennyit érzékeltél az autón belül?

Teljesen lenyűgözött, hogy az emberek milyen melegséggel fogadtak, láttam néhány igazán megszállott rally rajongót Magyarországon. Mindezt az autóból megélni is igazán izgalmas, mert az emberek szinte megőrülnek, ha meglátnak minket a szakaszokon, ezt nagyon imádom!

Mi az a pillanat erről a versenyről, amit biztosan nem felejtesz el?

Amikor az első szakaszon beestünk az árokba, hihetetlen volt, ahogy az emberek próbáltak segíteni, hogy folytatni tudjuk, ez teljesen lenyűgözött! Aztán az a momentum, amikor problémánk volt a differenciálművel, emberek más csapatokból ott a szervizparkban odajöttek nekünk segíteni kicserélni a diffit. Ezt a gesztust igazán nagyra értékelem, mert ez nagyon ritka manapság… Meghajlok előttük!

Számodra ismeretlen szakaszokon jártál, volt olyan pillanat, amikor bravúr kellett ahhoz, hogy elkerüld a kiesést?

Igen, a pályabejárásokon lehettünk volna körültekintőbbek, de az All Star kategóriában ennyi is elég volt, hiszen mi nem időre mentünk. Mehettem volna egy kicsit lazábban, de ha beülök az autóba, nehéz visszafogni magam és nyugodtnak maradni.

Sok rajongóval találkoztál személyesen, melyik volt a legkedvesebb találkozás ezek közül?

Nem tudnék kiemelni egyet sem. Ahogy már mondtam is, az a rengeteg megszállott rajongó a szervizparkban, az utcán, a szakaszok mellett nagyon szép és felemelő látvány, illetve szívmelengető élmény volt.

Rajzszakör a kisvaszari elágban

RALLY/BARANYA KUPA – Isten megteremté az autóversenyzőt, és látá hogy ez JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!! 😀 😀 😀

Közzétette: Pintiracing.hu – 2018. augusztus 4., szombat

A magyar konyha remekeiből mit kóstoltál meg, és hogy ízlett az étel?

Két vagy háromféle magyar specialitást kóstoltam, amik nagyon finomak voltak, különösen a húsok elkészítése; sőt, még a mi nemzeti ételünket, a pizzát is remekül készítik!

Végezetül: óriási sikert arattál, ha kapsz hasonló meghívást valamelyik magyar verseny szervezőjétől, szívesen tennél ennek eleget?

Természetesen! Nagyon jó lenne, igazán szívesen jönnék vissza Magyarországra, amint lehet!

1 thoughts on ““Láttam néhány igazán megszállott rally rajongót…” – interjú Paolo Dianával”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük