Mercedes kettős győzelem Brands Hatch-ben!

Paul Di Resta második győzelmét ünnepelhette a szezonban, Gary Paffett második lett ugyan, ennek ellenére értékes pontokat gyűjtött, de csökkent előnye összetettben. René Rast, a címvédő bajnok futott be a harmadik helyen, köszönhetően a verseny utolsó szakaszában nyújtott teljesítményének.

Igazán eredményes hétvégét zár a Mercedes-AMG: Daniel Juncadella tegnapi diadalával és mai kettős győzelmükkel elégedettek lehetnek a stuttgartiak.

DTM Brands Hatch 2018. augusztus 12. (Fotó: Hoch Zwei)

Di Resta már a verseny elején az élre ugrott: a második helyről rajtolhatott, egy ideig egymás mellett haladtak, majd meg tudta előzni márkatársát, Paffett-et; a skót maradt az élen a safety car periódus után is. Az első körben történt incidensben ugyanis Augusto Farfus, Robin Frijns és Lucas Auer értek össze, Frijns a gumifalban kötött ki (de folytatni tudta a versenyt), a versenyigazgatóság pedig a safety car beküldése mellett döntött.

DTM Brands Hatch 2018. augusztus 12. (Fotó: Hoch Zwei)

“Nagyon fájdalmas volt tegnap a 16. helyen végezni, de egész éjjel dolgoztunk az autón és ez kifizetődött. Remek csatát vívtunk ma Gary-vel, pont, mint 2010-ben.” – mondta el Di Resta, aki 10. győzelmét ünnepelhette a DTM-ben és a tegnapi eredmény után igazi megváltás volt a mai győzelem.

Márkatársa, Paffett ugyan nem tudta növelni előnyét a tabellán, de még így is vezeti azt: “Boldog vagyok az egész hétvégi eredményünkkel. A tegnap szerzett pontok fontosak, így maradtam az első helyen Paul előtt összetettben.”

A negyedik helyről rajtoló regnáló bajnok, René Rast igazán odatette magát a verseny utolsó részében. Folyamatosan csökkentette hátrányát Paffett-hez képest az utolsó körökben, de nem tudott elég közel kerülni, hogy támadásba lendülhessen. “Nem számítottam ilyen eredményre. Nehéz itt előzni, de összességében teljesen elégedett vagyok.” – mondta el a német pilóta.

A BMW-nek ma meg kellett elégednie az 5. hellyel, melyet Marco Wittmann “szállított” nekik, ez volt ma a bajor márka legjobb eredménye, a tegnapi győztes Juncadella-t pedig csak a 9. helyen intették le, az utolsó pontot érő helyen befutó Nico Müller előtt.

A DTM mezőnye a brands hatch-i hétvégével tehát már teljesítette a szezon több, mint felét: a 20 versenyből álló évadban 12 verseny után Gary Paffett továbbra is vezeti az összetett pontversenyt 177 ponttal, őt Paul Di Resta követi 148 egységgel, a brit mögött pedig holtversenyben Marco Wittmann és Lucas Auer állnak 110-110 ponttal.

DTM Brands Hatch 2018. augusztus 12. (Fotó: Hoch Zwei)

A folytatásban további izgalmakra lehet számítani, hiszen a DTM történetének első éjszakai versenye következik, melyet Misano-ban rendeznek, a World Circuit Marco Simoncelli-n, augusztus 24-26. között. A bajnokság 13. és 14. versenye 22:30-kor fog rajtolni.

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük