Egy affér margójára

Sok ember egy helyen, nagy meleg, némi alkohol és szinte biztosra vehető, hogy egyiküknek lesz valami gondja a versenyre akkreditált médiásokkal. A Baranya Kupa programja az etapok miatt hosszabb lett, így a nagy melegben két gyors között fogyott is a hűsítő sör, az ősi ital azonban nem mindenkiből hozta ki a legjobbat.

Nem látok tőled te kö…ög!!!

Kamera a kézben, rögzítem a szebbnél szebb jeleneteket arcomon széles mosollyal, mert imádom a rally-t, szeretem ezt a melót és tetszik, amit látok! Meleg van, izzadok, délutánra kissé fájni kezd a fejem, jól esne már a hűs szoba, egy hideg zuhany után egy annál is hidegebb sör. De verseny van, amit hónapok óta vártam és még lesz mit felvenni. Látom lelki szemeim előtt önmagam, hogy lemaradok valami jó kis akcióról és verem a fejem a falba csak azért, mert melegem volt és leléptem idő előtt. Így hát maradok és fotós kollégáim is kitartanak, egyikük sem keresett azzal, hogy menjünk haza, mert…

Majd arra leszek figyelmes, hogy két autó között sűrű káromkodások közepette esik neki az egyik már nem szomjas néző egy médiás kollégának, mert nem látja tőle a versenyt. Majd odalép mellé és lökdösni kezdi az idős, szalmakalapos urat. A biztonsági őr résen van és kizavarja a magából kikelt nézőt. Az idős úr a Mitropa Rally Cup egyik képviselője volt, remélem nem írja meg ezt a kalandját, és hazánk méltán népszerű vendégszeretete marad meg emlékei között, nem ez a kis affér.

Mi is ezt szeretjük

Ha nem is mindennapi, de elég gyakori probléma ez nézők és médiások között, amit az imént említettem. A néző idegesíti a fotóst a beszólásaival, és így próbálja jobb belátásra bírni, hogy menjen már odébb. Sajnos nem vagyunk láthatatlanok, pedig nekünk sem jönne rosszul egy ilyen képesség! Elhihetitek, NEM a nézők bosszantására akkreditálunk, utazunk akár az ország másik felébe is egy versenyre, mi is ugyanúgy szeretjük az autósportot, mint a nézők sokasága.

Az érem másik oldala

Tapasztalatból tudom, hogy a médiások melója sok mozgással jár, mindenki keresi a legjobb nézőpontot, nem is gondolnátok, hogy a lépésszámláló egy hosszabb nap után milyen távokat mutat. Ha egy fotós eléd áll, nem fog gyökeret ereszteni, lehet pár képet csinál és nem is látod többet. Meg lehet szólítani emberi stílusban is a másikat és ha ez történik, többnyire meg is születik a mindkét fél számára megfelelő megoldás. Azt is sokan elfelejtik, hogy a médiások a munkájukat végzik és pont úgy, mint a legtöbb ember, megpróbálják jól végezni azt. Mielőtt elszabadulnának az indulatok, jó lenne megnézni az érem másik oldalát is, ha a helyükben lennél nem a jól végzett munkára törekednél? 

Fantasztikus kép, micsoda videó!

Bizonyára mindenki látott már fantasztikus fotókat és jó videókat kedvenc sportágáról. Jó ezeket visszanézni, igaz? A gyakran pokolba kívánt médiások munkáit látjátok ilyenkor és jó ezeket a pillanatokat felidézni akár évekkel később is. Zárásul még annyit fűznék hozzá, hogy legyünk akár pályán belül, vagy azon kívül, elsősorban mindannyian emberek vagyunk, adjuk már meg egymásnak a tiszteletet, hiszen az autósport szeretete mindannyiunkat összeköt valahol, ha van rajtad mellény, ha nincs!

 

 

1 thought on “Egy affér margójára”

  1. Az az igazság, hogy nem a piásokra kellene az esetet kihegyezni. Ott voltam egész nap és már én is szívesen a melegebb égtájra küldtem volna némelyik médiást, pedig józan voltam. 1, a rendezők nagy hibát követtek el, hogy az ominózus kanyarban a falu felöli ágban a nézőket a csak 2. szalag mögé engedték, holott tavaly az ORB-n a mostani első szalag mögött tartózkodhadtak, nem is volt semmi baj. Mi akkor a probléma? Az, hogy létezik a normális és a nemtörődöm bunkó ember! Mindegy, hogy néző vagy fotós vagy akár sportbíró az illető személy. Az emberek nem azért utaznak akár több száz km-t, hogy BÁRKI eléjük álljon, de sajnos ez már tendencia, hogy aki időben elfoglalja a helyét az elé a később jövő bunkó beáll. A normális médiások az út szélén a bokrok előtt tartózkodtak (ahonnan mindent láttak és nézőket sem zavarták) melléjük még lehetett volna állni, nem úgy pár fotós meg az öreg külföldi vip-s a feleségével, akiknek már többször szólt a sportbíró, hogy álljanak arrébb. Azért mert külföldi ő is csak a köcsög kategóriába tartozik és jó volt eljátszania a hülyét, hogy nem érti mit mondanak neki. Elég szomorú, ha hazamegy még ő fog rosszakat mondani rólunk, holott a Mitropa kupa képviselőjeként neki kellett volna példát mutatni sportemberi viselkedésből, hát nem ez történt. A videósok azt írják alá a verseny előtt, hogy saját felelősségükre tartózkodhatnak a pályán, nem azt, hogy pofátlanul a kordon mögé szorult emberek elé állhatnak. Az érdekeitek minden áron való érvényesítése, illetve a bizonyítvány magyarázása helyett csak egy kis körültekintésre lenne szükség és máris jobb hangulatban tellne el mindenki napja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük