Sébastien Ogier “beugrik” a DTM-be Ausztriában!

Sébastien Ogier tesz egy gyors beugrást a DTM-be Spielbergben, a szeptember 21-23. között megrendezésre kerülő osztrák versenyhétvégén; a francia bajnok előtte Vallelunga-ban tesztel egy Mercedes-AMG C63 DTM-mel.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az ötszörös rally világbajnok Ogier tehát vendégszerepelni fog a sorozat utolsó előtti hétvégéjén, rally autója volánját egy Mercedes-re cseréli. Bár a Rally Világbajnokság állása nagyon szoros, a francia pilóta mindent bele fog adni, hogy jó eredményt érjen el – ezúttal nem a stopper ellen fog küzdeni, mint általában, hanem 18 másik versenyző ellen.

“Ez egy nagyon izgalmas élmény lesz.” – kezdte Ogier. “A DTM teljesen új számomra, de annyit szeretnék tanulni körről körre, amennyit csak lehet. Olyan lehetőségként élem meg, mellyel szélesíthetem és gyarapíthatom versenyzői tapasztalatomat. Eddig nem sokszor vezettem épített versenypályán, csak néhány alkalommal GT autót, de egy DTM versenyautó nyilvánvalóan gyorsabb. Természetesen vendégként nem leszek versenyképes, nehéz hétvégére számítok Spielbergben. Célom, hogy amennyire csak lehet, tudjam tartani a lépést a többi versenyzővel.”

Ogier már a harmadik, nemzetközileg is ismert és elismert élversenyző, aki tiszteletét teszi a DTM-ben. Korábban, a szezonnyitón Hockenheim-ben Ekström versenyzett az Audi színeiben, mely a búcsúverseny volt számára a sorozattól, augusztusban pedig Misanoban a kétszeres Indycar bajnok és paralimpiai aranyérmes Alessandro Zanardi-t fogjuk látni a DTM rajtrácsán.

Zandvoort-ban Ogier már vezetett egy Mercedes-AMG C63 DTM versenyautót, mellyel “taxizott” a pályán: feleségét is elvitte három körre, e héten pedig kedden és szerdán további tapasztalatokat fog szerezni egy vallelungai teszten.

“Igazán örülünk neki, hogy a Mercedes-AMG követi az Audi, ill. a BMW példáját és ez a csapat is lehetőséget biztosít egy “vendég” versenyzőnek.” – mondta el Achim Kostron, az ITR vezérigazgatója, majd folytatta: “Sébastien Ogier napjaink egyik legjobb és legfelkészültebb rally pilótája, így a világ egyik legjobb autóversenyzője is; az pedig, hogy még a kiélezett rally világbajnoki küzdelem mellett is vállalta a felkérést, jól fémjelzi rendkívüli versenyszellemét. Biztos vagyok benne, hogy a DTM-ben is kifinomult stílusban fog vezetni.”

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük