A katlan varázsa

Ami egy rallycross rajongónak Nyirád, az egy rally rajongónak a katlan Bózsván. Persze az igazi fanatikusok mindkettőt ismerik és tudják, sőt, átérzik, hogy miről fog szólni ez a pár sor. Mi a mai nappal mindkét katlant megjártuk már és bár stílusukban különbözőek, egyvalamiben ugyanolyanok: ilyen hangulatot, amit a nagyérdemű teremt, kizárólag ebben a két katlanban élhetsz át.

Annyi képet és videót láttunk már a bózsvai katlanról, hogy réges-rég eldöntöttük már: ezt látnunk kell! Egy év kihagyás után az ERC mezőnye visszatért hazánkba és nem volt kérdés, hogy ide el kell jutnunk. A mai nap igazolta: aligha dönthettünk volna jobban, mert az a látvány és hangulat, ami itt fogadott minket, az mindent megért. Fegyelmezett nézősereg dudákkal, zászlókkal, molinókkal, annak ellenére, hogy a rendre csupán egy sportbíró ügyelt.

A nézők gondoskodtak arról, hogy a IV. Rally Hungary-n remek hangulat legyen. Közöttük elvegyülve sokat sztorizgattunk és nevettünk, korábbi pillanatokat felelevenítve. Persze fél szemünk végig a pályán volt és az első kör leglátványosabb pillanatát az első rally-ján rajthoz álló Túraautó Világkupa bajnokunk, Michelisz Norbi szolgáltatta, mint azt a mellékelt ábra is mutatja.

Persze nem Norbi volt az egyetlen, aki megdobogtatta a rally szíveket: Csomós Mixi megjelenésére tömegek vártak, a neve ennyiszer még a névnapján sem hangzik el. Mixi jött, látott és az első napon győzött is.

A hely önmagában hozta mindazt, amit egy rally rajongó egy nemzetközi versenyen elvár, remekül autózó versenyzőket, fantasztikus hangulatot és azt a környezetet, ami megmutatja, hogy a Rally Európa-bajnokságnak méltó vendéglátói vagyunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük