Ne adj okot az etapra!

A hétvégén elkezdődik a HUMDA Országos Rally Bajnokság a Székesfehérvár Rallye-val. Sokan nagyon sokat dolgoztak azon, hogy megkezdődhessen a száguldás és újra láthassuk kedvenceinket.

A szezonkezdésbe beletett háttérmunka akkor fog alakot ölteni, mikor az első autó elrajtol és akkor válik sikeressé, mikor az utolsó páros is célba ér.

A verseny aligha lesz kalandmentes és csak reménykedhetünk abban, hogy senkinek nem esik majd baja. Az etap senkinek sem hiányzik és csoda lenne, ha enélkül megúsznánk egy teljes szezont.

A nézők többsége valóban a rally szeretetéért áll ki a pályák szélére, sajnos azonban van egy réteg, akik aligha hiányoznának, ha távol maradnának.

Egy verseny mögött több száz ember munkája van és ezreknek nyújt szórakozási lehetőséget, szakít ki sokakat a hétköznapok mókuskerekéből. Az autósport veszélyes, a biztonsági szabályokat már bekövetkezett balesetek ihlették, ezeket a szabályokat sajnos vérrel írták. Nem egy etapot átéltem már különböző okokból, de a legbosszantóbb ezek közül az, ami a nézői felelőtlenségből ered. Nincs is “szebb” annál mikor egy hajnali ébredés és több száz kilométer levezetése után azzal kezdődik a nap, hogy mindent látok, csak versenyt nem!

A rally rajongók többsége hozzátesz a versenyhez csupán azzal, hogy betartja a rendezők utasításait, ezzel jelentősen megkönnyítve ezt a felelősségteljes munkát. Ők biztosan nem adnak majd okot az etapra, nem teszik tönkre azt amit igazán szeretnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük