“Komolyakat autóztunk…” – avagy a Sebesség Fesztivál a versenyző szemével

Szili Krisztiánt aligha kell bemutatni a driftet szeretőknek, hiszen évek óta kápráztat el bennünket a versenyzésével és kiváló ellenfele a versenyzőtársainak is.

A versenyt mindenki másként éli meg, nézőként van egy rálátásunk, szerelőként is, szpíkerként, rendezőként, sporiként, médiásként stb… Hallottunk már számos sztorit versenyzőktől, hogy ők miként élték meg az adott versenyhétvégét. Ezúttal Krisztián kértük meg, hogy mesélje el, hogy látta belülről a Sebesség Fesztivált?

Szombat – Pár kör, majd beesés százzal!

Kissé későn lett meg az autó idei felkészítése, ezért csak a szombati napon tudtam idén először tesztelni. Ráadásul esett az eső is, aztán a rajt várakozóban egy gyújtás vágó szenzor hiba miatt nem tudtam menni normálisan, nem volt erő. Ezt viszonylag hamar orvosoltuk, így mentem 4 kört még vízen, aztán egyet szárazon és következett az OB kvali. Itt gondoltam kihasználom a száraz pálya adta lehetőséget és az amúgy jó tempójú nyomvonalat a lehető legtöbb gázzal kiautózni. Ez úgy sikerült, hogy első helyre kvaliztam; szombaton délután meg hátra volt a KOE kvali, amiben az 5. pozíciót autóztam, a mezőnyben 2. legnagyobb beesési sebességgel, 100km/h-val.

Vasárnap – Minden csata jó volt

Vasárnap már napos időben edzettünk, majd a magyar versenyben egészen a döntőig jutottam, ahol Bilik Bercivel csatáztunk az 1 helyért. Berci nagyon gyors és jó kezű pilóta, nagyon jót mentünk és a bírók Berci javára döntöttek a csata végén, így én a 2. helyen zártam, a KOE mezőnyben a top 4-ig jutottam, ahova Utasi Petivel és a majd’ 1000 lovas BMW-vel autóztunk egy szenzációsat, mely végén a bírók hosszú percekig gondolkodtak, hogy mi legyen, kis különbséggel, de Peti jutott tovább. Mindegyik csata jó volt, jó pilóták voltak, mindegyik csatában tanultam valamint . Köszönöm barátaimnak, akik támogattak és segítettek a hétvégén és gratulálok a versenyző társaimnak, akikkel nagyon komolyakat autóztunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük