” Megpróbálom a lehető legjobbat kihozni magamból…” – interjú Simon Csaba kétszeres drift bajnokkal

Számos sportolótól hallhattuk már, hogy címet védeni sokszor nehezebb volt, mint megszerezni azt. Az idei drift bajnokság pro kategóriájában Simon Csaba megvédte címét és kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát.

 

Ilyen bevezető után adódik a kérdés, számodra a címet megszerezni vagy megvédeni volt nehezebb?

Zángó Zoli vs Simon Csaba sokadik csatája.

Mindkettő nehéz volt, de megvédeni talán nehezebb, valahogy mindenki jobban akart idén győzni ellenem, ezzel eléggé megnehezítették a dolgomat, egész évben tettek róla, hogy ne tudjak túl nagy előnyt szerezni a pontokban.

Minden versenyen más vonalvezetésű pályát  tűznek ki, melyik tetszett idén a legjobban?

A hegy még mindig nagyon tetszik, de idén talán a greinbachi versenyt mondanám, a rengeteg nevezővel a KOE-ban, de a Lóerők Éjszakája is nagyon tetszett, nagyon jó kis pálya volt, az esti verseny meg még nagyobb kihívást jelent.


A pro kategóriában indulók száma évről-évre csökken, véleményed szerint mi ennek az oka és hogy lehetne ennek gátat szabni?

Kvalizásban az egyik legjobb.

Ennek a megoldása nehéz, itthon kevés szponzor van, önerőből meg nagyon nehéz vállalni egy évet is a pro bajnokságban. Így nem is szeretnének feljebb lépni az alsóbb osztályokból.

A győzelmeid mellett, idén nagyon jó teljesítménnyel rukkoltál elő a kvalifikációk során, ami nagy koncentrációt igényel abban a két körben. Van valami “titkos” módszer, amivel rákészülsz ezekre a körökre?

Ha a kvalifikációért osztanák a bajnoki címet, akkor kb ez lenne a negyedik  – nevet –
viccet félretéve a kvalifikáció általában elég jól szokott sikerülni, de nincsen rá titkos módszerem, mindig megpróbálom a lehető legjobbat kihozni magamból.

Ha a bajnok követ, jobb ha állsz a gázon.

A végső összecsapáson esős kvalifikáció volt, ami nagyon ritkán fordul elő és azt is megnyerted. Milyen érzés volt vízen “járni”?

Mintha 2 db végtelen kört kellett volna menni. Nem igazán szeretem a vizes pályát.

Nagy csatákat vívtál Zángó Zoltánnal. Hol jobb ellene menni, üldözöttként vagy követőként?

Mindig hátul menni izgalmasabb, ha mennek előtted egy a tiéddel kicsit vagy nagyon különböző stílusban és meg kell oldani a nem várt szituációkat.

Ismeritek Zolival egymás stílusát, de volt olyan tsuiso ahol próbáltál elővenni valami újat a repertoárodból?

Zolival mindig jó menni egyikünk sem trükközik, nagyon új dolgokat már nem tudunk mutatni egymásnak, inkább az számít, hogy melyikünk tud jobban alkalmazkodni épp a másikhoz.

Az Adria Drift Series első helyének ünneplése Taszáron

A Végső Összecsapáson megoszlottak a vélemények az első kanyarban elhelyezett betonfalról. Hogy vélekedsz  erről az újításról?

Nekem személy szerint tetszett a fal.

Technikai gondok mennyire hátráltattak idén?

Ez egy technikai sport, sajnos a technikai gondok elkerülhetetlenek, szerencsére nagyon nagy vagy megoldhatatlan probléma nem akadt, persze ettől függetlenül mindegyik ilyen helyzet okoz némi bosszúságot.

Végül kiknek köszönnéd meg, hogy újabb bajnoki címhez segítettek?

Szeretném megköszönni a csapatomnak, a Simon Mb Drift teamnek az egész éves támogatást és, hogy mindig ott voltak velem, köszönöm Stefi, Anikó,Labi, Balázs, Peti, Mancsa, Erik és az Exxplosion-nek a kocsi kiváló felkészítéséért. Valamint Stefan Zorst Racing-nek, hogy bármilyen probléma adódott, még akár este is nekiállt alkatrész gyártani.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük