A BMW ma visszavágott a Hungaroringen

A boxutcában történt balesetekkel tarkított és megszakított versenyt Marco Wittmann nyerte, ezzel 10. győzelmét szerezve a DTM-ben, míg az összetettben Timo Glock visszavette a vezetést.

Marco Wittmann diadalmaskodott a szezon 6. versenyén, a Hungaroringen, mellette két márkatársa ünnepelhetett a dobogón: Timo Glock és Philipp Eng.

#11 Marco Wittmann, BMW Driving Experience M4 DTM

“Hihetetlen verseny volt, egyáltalán nem számítottunk ilyen eredményre” – mondta boldogan Wittmann. A müncheni márka versenyzői számára “jól jöttek” a boxutcai balesetek és a verseny megszakítása. A 4. helyen, legjobb Audi pilótaként Mike Rockenfeller végzett, mögötte a tegnapi futamgyőztes Paul Di Resta Mercedes-szel.

A DTM idei 6. futamát meg kellett szakítani a boxutcában történt balesetek miatt. A vizes felületen a boxba érkező Lucas Auer, Edoardo Mortara és Bruno Spengler autója megcsúszott, több embert elütve. Egy magyar sportbíró súlyos lábsérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani, ahogy két szintén magyar tűzoltót is, bár ők szerencsére csak közepes mértékben sérültek. A futam során kiadott közlemény szerint egyik sérült sem volt kritikus állapotban. A magyar személyzet mellett három Mercedes-AMG szerelő is kisebb sérüléseket szenvedett.

“Azok után, ami ma történt, a versenyzés csak másodlagos” – mondta Gerhard Berger, az ITR elnöke, egyúttal gyors felépülést kívánva a sérülteknek.

A hungaroringi forduló után a bajnoki tabellát ismét Timo Glock vezeti (90 pont) Gary Paffett (79 pont) és Paul Di Resta (67 pont) előtt. Wittmann mai győzelmével 25 pontot gyűjtött, összetettben így 51 ponttal az 5. helyen áll.

#16 Timo Glock, DEUTSCHE POST BMW M4 DTM

A küzdelem a Norisringen, a versenynaptár egyetlen utcai helyszínén folytatódik június 22-24 között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.