Di Resta nyert a misano-i éjszakában

A brit versenyző győzelmével szoros lett a harc a bajnoki címért; a tabella éllovasa, Gary Paffett egy ütközés miatt kiesett, így nem szerzett pontot. A hétvége vendégszereplőjeként versenyző Zanardi a 13. helyen végzett.

Látványos jelenetek, izgalmas csaták a pozíciókért és két safety car periódus – ezek kellettek a DTM sikeres misano-i debütálásához. A széria első, történelmi éjszakai versenye Paul Di Resta győzelmével zárult. “Nagyon boldog vagyok. Tökéletes nap volt, annak ellenére, hogy nehéz versenyen vagyunk túl.” – mondta el boldogan a Mercedes-AMG C 63 DTM-et hajtó pilóta. Szezonbeli harmadik győzelmével a brit összetettben egyetlen pontra zárkózott fel Paffett mögé. Az Audi versenyzője, Robin Frijns is boldog lehetett, hiszen pályafutása első DTM dobogós helyezését ünnepelhette, őt Edoardo Mortara követte.

Edoardo Mortara (Mercedes HWA AG), Paul di Resta (Mercedes HWA AG) és Robin Frijns (Audi Sport Team Abt)

“Ez a győzelem nagy lépés a bajnokságban. Remélem jól tudok majd aludni, holnap megint jól fog működni az autó és az élen tudok végezni.” – tette hozzá Di Resta, aki rajt-cél győzelmével bezsebelte a maximálisan szerezhető 28 pontot. A második helyezett Robin Frijns-nek is minden oka megvolt az ünneplésre, a holland versenyző 13. versenyét futotta, melyen bebiztosította első dobogós helyezését. “Már Brands Hatch-ben is gyors voltam, de ott sajnos nem tudtam pontot szerezni. A mai verseny nagyon jó volt, különösen az utolsó kör volt szenzációs.” – foglalta össze a versenyt Frijns, aki az utolsó körben jött fel a második helyre, Edoardo Mortara-t megelőzve: “Edo hibázott, amit ki tudtam használni, helyet is hagyott számomra. Kiváló csata volt.”

Egy ideig úgy tűnt, Philipp Eng fogja “szolgáltatni” a szenzációt: a 18. helyről rajtolva körökön keresztül vezette a versenyt, de végül csak a 8. helyen intették le. “Reménykedtem benne, hogy meg tudom szerezni első győzelmemet a csapatnak. A verseny izgalmas volt. Valakivel összeért az autó eleje és hátulja is a verseny vége felé, így már nem volt tökéletes állapotban.” – mondta el.

A két safety car periódus és a verseny újraindítása tovább növelte az izgalmakat. Először a 9. és 12. kör között volt pályán a biztonsági autó, a két Mercedes-AMG versenyző, Mortara és Paffett ütközése miatt, utóbbi pilóta ekkor kényszerült a verseny feladására; másodszor pedig a 14. körben gurult az aszfaltcsíkra, további három kör erejéig.

A DTM-ben ezen a hétvégén vendégszereplő Alessandro Zanardi jó versenyt futott. A BMW M4 DTM-mel versenyző paralimpiai aranyérmes pilótát a 13. helyen intették le. “Igazán boldog vagyok.” – kezdte beszámolóját az olasz versenyző, aki első alkalommal versenyzett lábprotézise nélkül egy speciálisan számára átalakított autóval. “Rengeteg okom van, hogy mosolyogjak. Sok dolgot is tanultam, amit fel fogok használni a hétvége második versenyén.” – zárta gondolatait Zanardi.

Alessandro Zanardi

13 verseny után a pontversenyt a háromszoros bajnok Paffett vezeti (177 pont), de már csak 1 ponttal Di Resta előtt (176 pont). Őket követi a szintén Mercedeses Mortara (118 pont), majd legjobb BMW-sként Marco Wittmann (112 pont). A hétvége második éjszakai versenye vasárnap 22:30-kor fog rajtolni.

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük