Megfelelő a DTM versenynaptára

A napokban látott napvilágot a DTM 2018-as versenynaptára, amelyben tovább szélesítették azon országok körét, amelyekbe a sorozat ellátogat majd. Gerhard Berger szerint megfelelő versenynaptárat sikerült összehozni a következő szezonra.

Brands Hatch

Nagy-Britannia motorport nemzet, így a DTM-nek kötelessége visszatérni a szigetországba. Nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy a túraautózásnak nagy hagyományai vannak az országban, így ez fontos piac a gyártók számára.” – mondta Berger.

Misano

Beszéltünk Imola szervezőivel és nagyon érdekelte őket a dolog. Volt egy versenyük, amit közös platformként szerettek volna használni a DTM-el. A mi versenyünk azonban sok betétfutammal szokott együtt szerepelni, így nem jött létre a megállapodás.

2010. után így Misano-ba tér vissza a DTM. Berger szerint a versenynaptár megfelelő lesz mindenki számára. Németországban öt verseny kerül megrendezésre, míg Európa más országaiban – közöttük Magyarországon is – szintén öt versenyt rendeznek majd. 

A rajongók többsége persze Németországban van, így az ott rendezett öt verseny remélhetőleg elegendő lesz számukra. A gyártóknak azonban fontos hogy a DTM túlmutasson Németország határain és így máshol is népszerűsíteni tudják termékeiket.” – zárta Berger a versenynaptár elemzését.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük