Mick Schumacher körei a DTM-ben

Mick Schumacher néhány bemutató kört teljesített egy Mercedes-AMG DTM volánja mögött a Nürburgringen pénteken. A hétszeres Formula 1 világbajnok Michael Schumacher fia első alkalommal vezetett túraautót.

“Igazán jól éreztem magam az autóban, nagyszerű élmény volt. Nagyon köszönöm Gerhard Bergernek a meghívást. A DTM autó ereje lenyűgöző; ilyen időjárási körülmények között pedig némileg melegebb van a pilótafülkében, mint egy Formula 3-as autóban.” – összegezte élményét Mick Schumacher.

Mick Schumacher (Mercedes-AMG C 63 DTM) és Pascal Wehrlein

A legendás versenyző fia instrukciókat is kapott Pascal Wehrlein-tól: “Izgalmas, ha bedobnak a mély vízbe. Pascal tapasztalata és információi nagyon hasznosak volt, például tanácsot adott azzal kapcsolatban, milyen erővel fékezzek.”

“A kollégáim álltak elő az ötlettel az ITR-nél. Izgatott voltam a tervvel kapcsolatban és végig támogattam, akárcsak a Mercedes-AMG, majd végül sikerült is tető alá hozni. Mick kiválóan teljesít a Formula 3-ban és már megszerezte első győzelmeit is a sorozatban. Igazán nagy élmény látni a srácot, ahogy megvillantja tehetségét és a Schumacher gének egyre inkább felszínre törnek benne. Michael Schumacher egy igazi legenda, minden idők legjobb Formula 1-es versenyzője.” – méltatta Mick Schumachert Gerhard Berger, az ITR elnöke.

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük