Jó az új motorkoncepció

A Red Bull Motorsport tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a Forma-1 motorszabályai jó irányba tartanak. Véleménye szerint a mai szabályok olyan bonyolultak, hogy a rajongóknak szinte szakértőnek kell lenniük, hogy megértsék mi folyik a királykategóriában.

A Red Bull folyamatosan panaszkodott az alacsony teljesítményű Renault motorra, míg a Mercedes dominál a V6 hibrid korszakban, de Marko örömmel látta a francia gyártó javulását  2017-ben.

A Red Bull 2018 végéig marad a Renault partnere, de a motorszabályokban 2021-től jelentős változások lesznek. Marko hiszi, hogy jó irányba mennek a motorszabályok, és az új szabályok egyszerűbbek és átláthatóbbak lesznek mind a csapatok, mind a rajongók számára.

Nyilvánvaló, hogy ez nem mehet így tovább, a helyes irányba kell tartanunk. A szabályok túl bonyolultak. A rajongóknak szinte szakértőknek kell lenniük, hogy tudják mi folyik itt, mert  a jelenlegi motorszabályozás annyira összetett. Természetesen megértem Toto Wolff álláspontját, ha változnak a motorszabályok elveszíti az előnyét, így harcol ellene. Hogyan fog ez véget érni? Szerintem technikailag egyszerűbb motorokat fogunk használni, amik olcsóbbak és hangosabbak lesznek.” – számolt be Marko az F-1 jövőbeni irányáról.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük