Kubica sorsdöntő napok előtt áll

Az F-1 szezon ugyan véget ért, de a munka folytatódik egy kétnapos gumiteszttel a szezonzáró helyszínén, Abu Dhabi-ban. Robert Kubica is folytatja a munkát a Williams-szel.
 

Orvosi kérdések.

Jean Todt is megszólalt a visszatérés ügyében.

A szuperliszensz megléte alapfeltétele a visszatérésnek és kiadását megelőzi egy nagyon alapos orvosi vizsgálat.

Megvannak a megfelelő szakértőink és nincs kétségem afelől, hogy minden szükséges vizsgálatot el fognak végezni, hiszen ezt a helyzet is megköveteli. Az orvosok a vizsgálatok után eldöntik, hogy megkaphatja-e Robert a versenyzői engedélyt.” – mondta Jean Todt, az FIA elnöke.

Teljesítménykényszer.

Az eddigi teszteken nyújtott teljesítményéről – különös tekintettel a köridőkre – semmit sem lehet tudni. Mind a Renault, mind a Williams féltve őrzött titokként kezeli Kubica teljesítménymutatóit. Az azonban beszédes lehet, hogy Kubica kapja a legtöbb tesztidőt a két nap során.

Két sorsdöntő nap előtt áll.

Együtt dolgozunk vele, hogy megvizsgáljuk, hogy a múltban bekövetkezett sérülések befolyásolják-e a Forma-1-ben végzett teljesítményét. Azt mondanám, hogy eddig nem volt gond, lássuk mi fog történni a héten.” – nyilatkozta Paddy Lowe.

A csapat azonban más jelölteknek is esélyt ad a bizonyításra, így a két nap során Sergey Sirotkin lesz Kubica legújabb kihívója.

“Korábban nem dolgoztunk Sergey-jel, ezért nézzük meg, hogy milyen munkát végez; teljesítménye majd eldönti, hogy ez rövid- vagy hosszútávú együttműködés lesz-e? Mindenesetre úgy gondolom, hogy egy nagyszerű versenyző.” – zárta értékelését Lowe.

Menedzsment és pénzügyek.

Riválisok voltak most együtt dolgoznak.

Ha sem orvosilag és a teszten mutatott teljesítményével sem lesz probléma, akkor ez a mai Forma-1-be kerüléshez sajnos még mindig nem elég. Mint ismert, Kubica menedzsere Nico Rosberg lett, aki értékes kapcsolatokkal rendelkezik a Williams csapatnál is. Egy jó menedzser pedig csodákra képes és biztosak lehetünk benne, hogy a háttérben komoly tárgyalások zajlanak.

“Lewis Hamilton mellett Robert volt a másik legnagyobb riválisom karrierem során. Nagyon izgalmas, hogy most így tudom segíteni Robertet.” – mondta Rosberg.

A Lotos évekig támogatta, remélhetőleg az üzlet most is megköttetik.

Fantasztikus, hogy Nicóval együtt dolgozunk. Gyerekkorunk óta jól ismerjük egymást, nagy érték , hogy az ő segítségével dolgozhatok az F1-be való visszatérésen.” – mondta nemrégiben Kubica.

Kubica legjelentősebb támogatója a lengyel olajipari cég, a Lotos volt. A cég támogatta az F-1 karrierje során és egy ideig a rally versenyzése idején is. Ha ismét sikerülne megállapodni egykori támogatójával, az jelentősen előrelendítené a visszatérésének ügyét. Pletykák már szárnyra kaptak ebben a témában, de eddig egyik fél sem tett hivatalos bejelentést.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük