A Ferrari WEC csapata is teljes

A versenyzők kiválasztását egy magát komolyan vevő csapat nem sieti el, és kialakítja a maga kiválasztási folyamatát. Világbajnoki sorozatban induló alakulatnál ez különösen így van, és ha ez olyan legendás, mint a Ferrari, akkor nem nehéz elképzelni, milyen komoly feltételeket támasztanak a jelöltek elé.

A Ferrari befejezte a GTE-Pro versenyzők kiválasztását az idei 24 órás Le Mans-hoz: Antonio Giovinazzi és Pipo Derani lettek a szerencsések, akik az AF Corse harmadik Ferrari 488 GTE Evo-jában veszik fel majd a kesztyűt az ellenfelekkel a legendás versenyen. A páros csatlakozik a korábban már kiválasztott Toni Vilanderhez az 52-es rajtszámú Ferrari-val, amit csak egy versenyre neveznek majd.

Pipo Derani, aki 2017-ben második helyezést ért el a Le Mans-on a Ford Chip Ganassi Racing-el, a múlt hónapban másodszor is megnyerte a Mobil 1 Tizenkét órás versenyt Sebringben a Tequila Patron ESM csapatával.

Ez egy különleges nap a pályafutásomban, mert gyermekkorom óta a Ferrari egyike volt a versenyek mitikus alakjának. A csapatnak adom a szívemet és lelkem a programért, és várom, hogy ilyen profi és elkötelezett emberekkel dolgozzam. Őszintén meg kell köszönnöm ezt a fantasztikus lehetőséget.” – mondta Derani.

Giovinazzi esetében egy Le Mans debütálására került sor. A 24 éves olasz kétszer is részt vett a 2016. évi WEC szezonban, de még nem versenyzett a  24 órás versenyen.

Ezzel az AF Corse csapata teljessé vált a WEC 2018/19-es szuperszezonjára.

Az 51-es rajtszámú autóban a Le Mans GTE-Pro győztes Daniel Serra, az uralkodó világbajnok Alessandro Pier Guidi és James Calado mellett szerepel. Az 52-es rajtszámúban Toni Vilander, Pipo Derani és Antonio Giovinazzi versenyez.  A 71-es autót Miguel Molina hajtja Sam Bird és Davide Rigon mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük