A törhetetlen rally szív

A sport nem csak összehozza az embereket, hanem olyan egységbe is kovácsolja, ami túlmutat a politikai beállítottságon, a pénzügyi helyzeten, a vallási nézeteken és a generációs különbségeken.

“Ohhhh eldobtaaaaa….” – ütötte meg a fülem a mondat Bútor Robi királyszentistváni tesztjén és mire felkaptam a fejem, az utolsó két pördülést még láttam is.

Az autót kisebb tömeg vette körbe mire odaértem, Robi már DuEn-nek nyilatkozott és csodáltam a higgadtságáért.

Persze megélt ő már pár kalandot pályafutása során, de ez a mostani azért mégiscsak más, ez most jobban fájhatott, mint a többi.

Az, hogy mindenki ép bőrrel megúszta ezt a kalandot kisebb csodával is felér, majd miután láttam a videót az esetről, ez az érzés még tovább erősödött bennem.

Alig tolták vissza az autót az ideiglenes szervizpontra, mikor felrebbentek az első hírek arról, hogy a rally rajongók már szervezik is a pénzgyűjtést Robinak az autó talpra állításához. A hír persze a csapathoz is eljutott, akik megkérték a rajongókat, hogy ne szervezzenek gyűjtést, a rengeteg lelki támogatás amit kapnak, többet jelent a számukra.

Többször megdobbant már a rally szív és ha nagy a baj, hihetetlen gyorsasággal fognak össze a sportág szerelemesei, hogy újra versenyben lássák kedvenceiket. De fogtunk már össze beteg gyerekekért és alapítványokhoz is jutottak jelentős összegek egy-egy rally relikvia elárverezése után.

Látva a C3 WRC-ben esett károkat most is megdobbant a rally szív és a rally társadalomban már szerveződött is az újabb összefogás. Mert meg lehet törni bármilyen autót, a széria verdától a csúcstechnikát képviselő WRC-ig, a rally szív megtörhetetlen marad!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük