Bakkerud lesz Ekström csapattársa

A Norvég Andreas Bakkerud bejelentette, hogy csatlakozik Mattias Ekström csapatához az EKS Audi Sport-hoz és teljes szezonban vesz részt a Rallycross Világbajnokságon.

Mindkét versenyző két új Audi S1 ​​EKS RX quattro-val versenyez majd, az Audi támogatása mellett.

Az Audi támogatásával képesek vagyunk a teljes támadásra. A 2018-as célunk egyértelmű: az egyéni és csapat világbajnoki címekért kell küzdenünk. Nyilvánvaló, hogy változtatásokra volt szükség. Ezért készítünk két új autót, hogy nyomást helyezzük a Volkswagen-nel és a Peugeot-val induló csapatokra.” – mondta Ekströ.

Bakkerud is örül, hogy rendeződött a helyzete, hiszen nemrég még arról számoltunk be, hogy teljesen bizonytalanná vált az idei szereplése.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Mattias csapatában vezethetek. Évek óta jó kapcsolatban állunk egymással és szorosan figyelemmel kísértem az EKS fejlődését. A csapattal együtt szeretnék nagy lépést tenni karrieremben, és harcba szállni a világbajnoki címért.” – fejtette ki Bakkerud.

Az Audi támogatása alapfeltétele volt annak, hogy Ekström elhagyja a DTM-et és teljes erejével a rallycross-ra koncentráljon. A gyár két új Super Car-t bocsát a csapat rendelkezésére, és bizakodóan vágnak neki az idei küzdelmeknek.

Nagyon pozitív tapasztalatokat gyűjtöttünk össze a World RX-ben tavaly és meg vagyunk győződve a sorozat növekedéséről.” -mondta Dieter Gass, az Audi Motorsport vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük