Látjuk még a Volkswagen gyári rally csapatát

Az eredeti terv szerint a Volkswagen Motorsport a spanyolországi debütálás után már nem indította volna a Polo GTI R5-öt gyári csapatként a versenyeken, az autókat kizárólag ügyfeleik kezei között láthattuk volna. A sikeres bemutatkozás után azonban a gyártó átgondolta eredeti terveit.

A cég európai versenyeken tervezi gyári csapata elindítását a 2019-es szezon közepén a Rally Világbajnokságon WRC2-ben és ERC versenyeken. A csapat továbbra is számít Eric Camilli és Petter Solberg szolgálataira a folytatódó tesztprogramban, valamint a versenyeken is.

A tesztekre a sikeres bemutatkozás ellenére szükség van, a debütáláskor akadtak problémák.

“Volt egy kis problémánk a sebességváltó kar rudazatával, de mivel ez egy szabványos alkatrész, gyorsan javítani tudunk rajta.” – mondta Sven Smeets motorsport igazgató .

Idén a csapat már nem indul és jövőre a Monte Carlo rally sem szerepel a terveik között.

“Vevőink indulnak Svédországban, így nincs értelme annak, hogy ott induljunk és Európán kívüli versenyeken sem fogunk szerepelni. Lehet, hogy indulunk néhány szép ERC versenyen, talán egy Ypres-én vagy a  Barumon.” – zárta a 2019-es tervek felvázolását Smeets. 

A gyári csapat indulása – ha csak alkalmanként is – kiváló reklámlehetőség és további ügyfelekkel történő tárgyalásokra is lehetőséget biztosít. Nekünk, rally rajongóknak pedig kuriózum lesz látni egy gyári csapatot Eric Camillivel és Petter Solberggel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük