Tesztnek indult, ünnepé vált

Bútor Robi méltán az egyik legnépszerűbb autóversenyző az országban. A sportbarátok tiszteletét azonban nem csak az eredményeivel vívta ki, hanem azzal az alázattal és szerénységgel is, ami minden megnyilvánulásában tetten érhető. 

Múltidéző mese

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Baranya kupa 2018-ban, amin volt egy úgynevezett All Star mezőny. Ők nem időre mentek, kizárólag a maguk és a nézők szórakoztatása miatt autóztak a versenyen, nézőben nem volt hiány és a hangulatra sem lehetett panasz. Azóta sem értem, hogy ebből a remek ötletből miért nem lett hagyomány, hiszen néhány népszerű versenyzőt a mai napig szívesen látna a nagyérdemű! A nézőszám csökkenése azóta is téma, és egy “megoldhatatlan” problémává kezdi kinőni magát.

Tesztből ünnep!

Amikor Bútor Robi úgy döntött, hogy a C3 WRC teszt nyilvános lesz, sokaknak okozott örömet. A teszt felvezetése, a kommunikációja az érdeklődés folyamatos fenntartása is remek volt.

A teszt ugyan hétköznapon volt, ez nem volt akadálya annak hogy rally rajongók tömege legyen az út mentén és a csapat szervizpontja körül. Több videót is láttam arról, hogy Robi állta a rajongók “rohamát”: aláírásokban és közös képekben sem volt hiány. A nap rendben lezajlott, aztán szokásomhoz híven elkezdtem a közösségi médiában a képek és a videók megtekintését és rengeteg véleményt is elolvastam. 

Nem túlzás azt állítani, hogy akik átélhették ezt az élményt, azok közül mindenki elégedetten távozott és egy rally ünnepen vehetett részt. A teszt azonban túlmutatott azon, hogy itt egy jelenlegi top rally autó volt látható és azon is, hogy az ország egyik legnépszerűbb versenyzője hajtotta.

Dobog még a rally szív

Amíg a nézőszám csökkenés “megoldhatatlan” problémává növi ki magát, addig egyetlen versenyzőpáros, egyetlen autóval, egyetlen szakaszra: egy tesztre tömegeket vonzott. Mindezt egy olyan időszakban, mikor versenyzői bojkott van egy rendezővel szemben, mikor az MNASZ vezetőinek egy része ugyanazon a napon lemond, amikor a rendezői hiányosságok egyre nagyobb felháborodás hullámokat okoznak. Nyilvánvaló, hogy az MNASZ zászlós hajója a rally szakág, ez kapja a legnagyobb figyelmet és a közösségi médiában is rally oldalból van a legtöbb.

Minden fontosabb történés jelzésértékkel bír: egy nyílt levél, egy bojkott, egy csoportos felmondás; és jelzésértékű egy tömegeket megmozgató teszt is! Biztos vagyok abban, hogy a rally szív még mindig sokakban dobog, újra lenne tömeg a versenyeken és ehhez nem kell a világot kiforgatni a sarkaiból, csak olvasni kell azokból a jelekből amikkel szembesülünk és persze az sem árt, ha nem fordítva ülünk azon a bizonyos lovon!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük