Nevezési rekorddal folytatódik a bajnokság: a Sopia-NET Szlalom Show a Digistar Kupáért

A Pécsi Szlalom Team szervezésében zajló bajnokság a sikeres komlói nyitóforduló után a Pécsi Expo Centerben folytatódik. A nevezők száma egyre nő, olyannyira, hogy ez még a rendezőket is meglepte. Erről is kérdeztem a szervezőcsapat oszlopos tagját, Pardi Katát.

Szép számú nevezés érkezett, ez rekord a Pécsi Szlalom Team történetében?

Évről évre egyre több versenyző tisztel meg minket a részvételével, már úgy tűnik bevett szokásunk lett, hogy a létszám keretet mindig bővítjük, annak idején még cirka 30 nevezőnk volt, most pedig igen, mondhatni elértük a rekordot, ma délutánig 106 nevező regisztrált!

Számítottatok ekkora érdeklődésre?

Versenyző orientált csapatunkat szerencsére sokan szeretik és ez megmutatkozik abban is, hogy folyamatosan visszatérő nevezők tisztelnek meg minket még Győrből is, de ekkora érdeklődésre mi sem számítottunk!

Milyen pályával kedveskedtek az indulóknak?

A pályáinkat rendszeresen változtatjuk, hol gyorsabb, hol technikásabb, így mindenki megtalálhatja a maga kedvencét, illetve mindenkinek van esélye a bajnokságban. Ezúttal is újdonsággal készülünk, annyit megsúghatok, hogy itt a gyorsaság lesz a mérvadó. Illetve a nagy létszámra való tekintettel izgalmasnak ígérkezik, hiszen egyszerre több autó is lesz a pályán, ezért ezúton is kérjük a versenyzők fokozott figyelmét! 

Hosszú nap vár mindenkire, minden kör megtartását tervezitek?

Szeretnénk minden kört megtartani, de ehhez nem csak a mi hozzáállásunk szükséges. Amennyiben minden flottul megy és szerencsésen végződik mindenkinek egy-egy köre, abban az esetben nem lesz időhiány, ezáltal lehetőségünk lesz, hogy megtartsuk az 5. kört is.

Véleményed szerint ezzel elértétek a nevezők maximumát, vagy tervbe vettétek hogy még ennél is több indulót engedtek pályára a jövőben?

Személy szerint én már a múltkori komlói versenyen is azt gondoltam, hogy a 80 nevezőt maximum pár fővel lehet túl lépni, és most mégis 106-an vagyunk. Amennyiben lehetőségünk engedi, illetve a pálya és a helyszín adottságai lehetővé teszik, természetesen nem utasítunk vissza egyetlen nevezőt sem, folyamatos tárgyalásokat folytatunk újabb helyszínekre, ahol adott esetben több induló is elfér. Természetesen kínosan ügyelve a nálunk megszokott családias környezet és jó hangulat megőrzésére.

A verseny időterve:

Az időpontok tájékoztató jellegűek, az eltérés jogát a rendező fenntartja.

2019.06.01.

 – 07:00 – 09:15 Adminisztratív átvétel, helyszíni nevezés, (Rendezvény sátor, Depó)

 – 07:00 – 09:45 Gépátvétel (Depó)

–  08:00 – 09:45 Pályabejárás

 – 09:45 – 10:00 Versenyzői eligazítás, rajtszám osztás (Rendezvény sátor, Depó)

 – 10:00 – 11:00 1. futam

 – 11:15 – 12:15 2. futam

 – 12:30 – 13:30 3. futam

 – 14:00 – 15:00 4. futam

 – 15:15 – 16:15 5. futam

 – 17:00 Díjkiosztó (A rendezvény sátor előtti területen

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük