Az M-Sport tesztjét is megzavarta a tél

Az Európába betörő téli időjárás több csapat tesztprogramját zavarta meg. Elég csak az F-1 mezőnyének tesztjére gondolni Barcelonában, ami a boxokban tartotta a csapatokat. Az M-Sport rally csapata szerencsésebb volt, de még így sem tudtak úgy felkészülni Mexikóra, ahogy azt tervezték.

Elfyn Evans még képes volt a tervek szerint befejezni a spanyolországi Almeriában tartott tesztet, hogy felkészítse autóját a Sierra Nevadában várható kihívásokra. Sébastien Ogier tesztnapján azonban délben havazni kezdett, így a tesztet megszakították. A csapat harmadik versenyzője, Teemu Suninen tesztjét a havazás teljesen lehetetlenné tette, így ő nem vezetett.

Fontos volt, hogy a srácok mindent megtegyenek murván, miután Monte Carlo és Svédország körülményei teljesen eltérőek voltak. Teemu számára őrült helyzet, hogy egyáltalán nem tudott vezetni, de Elfyn és Seb egy darabig tudott készülni.” – mondta Richard Millener, vezérigazgató helyettes.

Hogy a körülmények mennyire voltak hasonlóak ahhoz, ami majd Mexikóban vár a csapatra, az már más kérdés.

A teszt jelentőségén lehet vitatkozni. Mexikóban 30 fok meleg lesz, és nagy magasságokban fogunk versenyezni. Nem voltunk olyan magasan és a hőmérséklet is 15 fok volt.” – zárta értékelését Millener.

Elfyn Evans teljes tesztnapot teljesített, amit így értékelt:

A feltételek nagyon jók voltak számunkra, de a nap vége felé egy kicsit hidegebb lett. Még így is fel tudtuk tenni a keményebb abroncsokat, amikről jó benyomásokat szereztünk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük