Győzelem a bajnok szavaival

Hogy mi mindenen megy keresztül egy versenyző a Monte Carlo Rallye-n, azt jobban aligha mutathatná be valaki mint ő maga. Ogier megnyerte a versenyt, a győzelemhez vezető utat maga a bajnok mondja el.

A szakaszok után (ha az idő engedi) a versenyzők néhány szóban elmondják tapasztalataikat, a megélt kalandokat, nehézségeiket. Mi a győztes mondatait gyűjtöttük egybe, mondja el ő maga, milyen utat jártak be az újabb sikerig?

SS 1 Thoard – Sisteron 36,69 km

Időt vesztettünk a jégen. Tudtuk, hogy ez bonyolult lesz, nem meglepő, hogy sok versenyzőnek vannak problémái.

SS 3 Vitrolles – Oze 1 26,72 km

Ez csak egy rövid szakasz volt, mennünk kell, de minden rendben volt. Néhány helyen csúszós, de rendben volt.

SS 4 Roussieux – Eygalayes 1 30,54 km

Azt hiszem kicsit rosszak a gumik. Volt pár nedvesebb rész, ami segített szuperlágyon túlélni, az én vezetésem rendben volt, de ezen a szakaszon sokat lehet veszíteni.

SS 5 Vaumeilh – Claret 1 15,18 km

Nem vagyok valami boldog a vezetésem miatt, a körülmények sokkal szárazabbak mint gondoltuk, ez szuperlágy gumin pedig nem a legjobb. De összességében nem volt rossz gyorsasági.

SS 6 Vitrolles – Oze 2 26,72 km

“Egy kicsit aggódom amiatt, hogy a gumik hogyan bírják majd a hétvégén.”

Szavaiból kiderül, hogy csaknem elgumizta magát a bajnok, ami ki is zökkentette, mert a 7. szakaszon kisebb hibát vétett, de a nézők gyorsan segítettek nekik és kitolták őket az árokból.

SS 8 Vaumeihl – Claret 2 15,18 km

Nehéz volt, de itt vagyunk és még mindig vezető szerepet töltünk be. A megpördülés nélkül több, mint egy perces előnyünk lenne, de még így is vezetünk, úgyhogy boldog vagyok. Holnap jó leszek!

SS 10 Saint-Léger-les-Mélézes – La Batie-Neuve 1 16,87 km

Igen, hagytunk benne, de eddig összességében jó, délután nehezebb lesz.

A célban így foglalta össze az igen küzdelmes versenyt:

Ez egy nehéz hétvége volt, de a Montén gyakran kell nehéz körülményekkel szembesülni, de ez most rendkívül nehéz volt. Soha nem küzdöttem annyit a gumiabroncs választással, mint most, de végül nyertünk és nagyon boldog vagyok. Köszönetet mondok a csapatnak a remek kezdethez. Szinte mindenki hibázott a versenyen, ahogy én is, de végül megcsináltuk.

Ha valaki csak a végeredményre és a különbségekre pillant egy “sima” Ogier-győzelmet lát, de  a szakaszok utáni szavaiból kiderül, hogy megvoltak a maga küzdelmei, aggodalmai és megingása is. A könnyűnek tűnő győzelem mögött ezúttal is nagyon komoly munka van, amit Ogier ismét remekül el is végzett.

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük