Különleges győzelem

Sebastien Ogier szerint az idei világbajnokságon nagyobb elismerést ért el, mint amikor a Volkswagen Motorsport csapatával nyerte meg a címet.

A francia nagyra értékeli mindegyik címét, de azt mondja, hogy a győzelmei közül, a 2017-ben szerzett cím a legkülönlegesebb.

Nagyon elégedett lehetsz, ha képes vagy nyerni, de soha nem érheted el ezeket a sikereket egyedül, egy jó csapat kell, hogy legyen körülötted. Gyakran úgy gondolják, hogy a legjobb csapattal könnyű nyerni, de nem az. Még ha a legjobb autóval és csapattal rendelkezel is, a munkádat el kell végezni. Ez még nehezebb akkor, ha  a legkisebb csapattal és legkisebb költségvetéssel kezdjük az évet, ez így nagyobb kihívást jelent. A siker pedig nagyobb elismerést érdemel, amit meg is kaptunk és ez nagyon elégedetté tesz.” – számolt be érzéseiről Ogier.


Az M-Sport csapatvezetője, Malcolm Wilson
hozzátette:

Jelenleg három gyári csapat van és remélem a jövőben a Ford is teljes erőbedobással csatlakozhat hozzájuk. A versenyek nagyszerűek, a rajongók is szeretik azt, hogy nem tudják ki fog nyerni és, hogy minden csapat tud versenyeket nyerni. Mindig is azt mondtam, hogy az a legjobb a sportnak, ha nem tudod ki fog nyerni; ez amit a Moto GP versenyeken is látni és most ez zajlik a rallye-ban is.” – zárta a csapatvezető.

 

Fotók: Michelin Motorsport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük