Loeb nem tér vissza a WRC-be

Sebastien Loeb visszatérésére 2019-ben a Rally Világbajnokságba egyre kevesebb az esély. A Citroen csapatvezetője, Pierre Budar szívesen alkalmazná a legendás versenyzőt, de azt nem részmunkaidőben képzeli el.

Loeb idén Mexikóban és Korzikán már vezetett, és még egy spanyolországi szereplés van vissza ebben az évben. Mindkét eddigi versenyén remekül szerepelt, tempója nagyon meggyőző volt és a korzikai hibája után is kiválóan autózott. Loeb szerepléséhez azonban arra volt szükség, hogy Craig Breen átadja autóját, ezzel lemondva a versenyekről. Pierre Budar azonban következetes megközelítéssel folytatná a Citroennel a munkát 2019-ben, és az állandó csapatfelállást előnyösebbnek tartja.

Valami, amit nem szeretnék folytatni, hogy egy egy versenyen legyen csak velünk (Loeb). Abbahagyta a versenyzést valami miatt, ezért nem tudom hogyan indulhatnánk vele újra, mikor azt sem tudjuk, miért hagyta abba. Jó ötlet lenne egy teljes szezon vele, de nem hiszem, hogy a néhány versenyes szereplést újra vállalnánk, egy konzisztens csapatra van szükségünk 2019-ben.” – fejtette ki Budar.

Loeb teljes szezont vállalt a Peugeot Rallycross csapatában a Világbajnokságon, ahol a belgiumi versenyt meg is nyerte. Loeb 12 év után hagyta el a WRC-t, és már többször kifejtette, hogy nem szeretne visszatérni.

A Peugeot-val a rallycross-t csinálom, és jól érzem magam itt. Amikor a WRC-ből visszavonultam, tudom miért tettem, és ez a helyzet nem változott.” – monda Loeb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük