Marcus Grönholm újra meghajtana egy Toyota Yaris WRC-t

Marcus Grönholm kétszeres Rally Világbajnok azt tervezi, hogy 2019-ben indul a Világbajnokság svédországi versenyén. A népszerű versenyző várhatóan a következő hetekben kezd tárgyalásokba a Toyota csapatvezetőjével, Tommy Makinennel.

Grönholm visszatérne a játékba

“Mivel 50 éves voltam ebben az évben, jó lenne újra versenyezni, de nem szeretnék Finnországban rajthoz állni, Svédországban viszont igazán jó lenne. Finnországban nagyon pontosnak kell lenni minden ugratónál, Svédország azonban más, nagyon jól szoktam ott szórakozni. Az idén jó lett volna visszatérni Svédországba, nagyon sok volt a hó, élvezetes lett volna visszatérni a játékba.” – mondta Grönholm.

Grönholm tudja, hogy nem ő áll Makinen versenyzői listájának élén és csak egy egyszeri vendégszereplésre gondol, ami véleménye szerint nagyon vicces dolog lenne.

Marcus tavaly már bemutatózott Finnországban egy Yaris WRC-vel, a Harju-ban megtartott nézőszórakoztató fesztivál alkalmával.

“Harju jó volt, csak öt kilométert teszteltem, mielőtt beugrottam és vezettem; közel voltam a legjobb időhöz. Nagyon boldog voltam, hogy nem törötten adtam vissza Tommy-nak az autót.” – zárta a visszaemlékezést a kétszeres világbajnok.

De mit szól az ötlethez a Toyota csapatvezetője Tommy Makinen?

“Beszélni fogunk, több autó is rendelkezésre áll, fantasztikus lenne újra látni Marcust az autóban, különösen Svédországban; azon a versenyen, amit nagyon szeret. Biztosan tesztekkel kéne felkészíteni őt a vendégszereplésre, egy olyan versenyre, amit többször meg is nyert.” – nyilatkozta Makinen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük