Neuville számít némi szenvedésre

Thierry Neuville reméli, hogy nyerni tud Finnországban és ezzel tovább növelheti jelenlegi 27 pontos előnyét a címvédő Sebastien Ogier-vel szemben.

A Hyundai versenyzője rendkívüli nehézségekre is felkészült a szokatlanul forró finn nyárban. Az eső Szardínián sokat segített neki, most azonban nem számíthat égi áldásra.

“Anélkül, hogy vizes lenne a pálya, kemény lesz. Különösen a második, a harmadik és a hatodik gyorson számítunk komoly veszteségre. Ez a munkánk része, amit kezelnünk kell, a legfontosabb, hogy kicsi legyen a különbség Ogier és köztünk. Tudjuk, hogy szenvedni fogunk, nem számítunk könnyű versenyre. A bajnoki címért küzdünk, fontos pontokat kell szereznünk a hétvégén, hogy növelni tudjuk az előnyünket.” – kezdte a bajnokságot jelenleg vezető Neuville.

A Hyundai 2017-ben Finnországban küzdött a tempóért, de a Neuville biztos abban, hogy ebben az évben versenyképesebb lesz.

“Már láttuk, hogy a tavalyi szezon végén az autó javult. Fejlesztettünk az aerodinamikán, ami nagyon fontos tényező ezen a versenyen. Sok kis változtatást eszközöltünk például a felfüggesztéseknél, ami javított az autón.” – zárta mondanivalóját a versenyző.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük