Ogier: “Neuville nyomás alatt van a WRC bajnoki címért”

Sebastien Ogier hisz benne, hogy még ledolgozhatja hátrányát és megnyerheti a 2018-as bajnoki címet. Ogier jelenleg 27 pontos hátránnyal követi Neuville-t, a nyári szünetet követő, jövő héten megrendezésre kerülő Finn Rally előtt.

Mind az öt évben, amikor Ogier megnyerte a világbajnokságot, a pontversenyt vezetve érkezett Finnországba, 2017-ben 11 ponttal, 2015-ben pedig 78 egységgel vezetve riválisai előtt. Neuville jövő héten valószínűleg szenvedni fog Finnországban a tapadás hiánya miatt, ha szárazak maradnak a körülmények. A belga versenyző hasonló problémával szembesült Szardínián is, de amikor megérkezett az előre jelzett eső, megverte Ogier-t az izgalmas utolsó szakaszon.

“Még megnyerhetem a bajnokságot. Hat verseny van vissza, amelyeken még rengeteg pontot osztanak.” – mondta el bizakodva Ogier, majd folytatta: “Nincs okunk pánikra, bár biztonságosabb, ha pontelőnyöd van, mint ez esetben nekik. Az útviszonyok változhatnak és azt mondtuk Szardínián is, hogy a szezon második felében néhány versenyen még lehet hátrányuk ebből kifolyólag. Számomra a kiegyensúlyozott teljesítmény a kulcs, és ahogy már mondtam is, ne essünk kétségbe.”

Ogier már hosszú ideje rendszeresen felemeli szavát a szabályokat ellen, melyek a mezőny elejére helyezik a bajnokság éllovasát a verseny első napján, sőt, szerinte a szabály egy versenyébe került, amikor Svédországban elsőként kellett rajtolnia. 

“A svéd versennyel olyan, mintha én egy rally-val kevesebbet teljesítettem volna a szezonban, mint bárki más. Olyan, mintha el sem indultam volna Svédországban. Azon útviszonyok között és a versenybeli pozíciómmal semmi esélyem nem volt, simán megvertek az R5-ös autók. Mindössze annyit tehetek, hogy próbálok tőlem telhetően legjobban autózni, nincs nyomás rajtam, nem nekem kell “megnyitni az utat” a versenyben, ami egyébként néha nehezen kezelhető teher. Thierry eddig kiegyensúlyozott szezont teljesít, de szerencséje is van, hiszen még a rosszabbul sikerült versenyein is pontot szerzett. Nem mondanám, hogy ez a legkeményebb kihívás pályafutásom során, az tavaly volt. Azt sem állítom, hogy ez a legfontosabb csata, minden év és minden bajnokság fontos és ha idén nem is nyerem meg a bajnokságot, még így is ötszörös világbajnok vagyok. Ezt senki sem veheti el tőlem. Számíthattok rám; nem adom fel és nagyon izgalmas lesz a szezon második fele.” – zárta Ogier.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük