Hinni a győzelemben

A hit csodákra képes, számtalanszor előfordult már a sport világában, hogy reménytelen helyzetekből felállva értek el emberek, csapatok világrengető sikereket. Az autósportban sincs lehetetlen, és ezt most Michelisz Norbi próbálja bebizonyítani, önmagának és a világnak.

Akik nyomon követték a túraautó világbajnokság történéseit, szemtanúi lehettek Michelisz Norbi eddigi harcának. Küzdelem az ellenfelekkel, a technika ördögével és a csapata által elkövetett hibákkal. A szerencse istenasszonya volt, hogy hátat fordított Norbinak, aztán újra rámosolygott. Elég csak a kínai és a japán versenyhétvégére gondolnunk, micsoda fordulatokat, magasságokat, és mélységeket hozott csupán ez a két hétvége.

Norbit nem törték meg a nehézségek, és erőt merített belőlük.

Monteiro súlyos teszt balesetéből nehezebben épül fel mint gondolta, így mindkét említett versenyhétvégét kihagyni kényszerült. Norbi előtt lehetőség nyílt, hogy felzárkózzon, a Honda pedig minden támogatást megadott számára ehhez. A Monteirot helyettesítő Tarquini is feladatául kapta Norbi támogatását. Kínában óriási versenyzést bemutatva és a szakadó esőben ellenfelei hibáit kihasználva, 4. lett a nyitófutamon. A főfutamot a szakadó eső miatt megszakították, így fél pontok  kerültek kiosztásra, ahol második lett, de a pontversenyben így is feljött harmadiknak, Björk, és Monteiro mögé.

A mezőny Japánba utazott, ahol ideiglenes csapattársa már Guerrieri volt. Sokként érte a Hondát és Norbit is, hogy utólag kizárták a csapatot a kínai versenyből és minden pontjuktól megfosztották őket. Norbi az esetet így kommentálta facebook oldalán:

Rossz hírrel kezdődött a nap Japánban. Ebben a helyzetben csak annyit tudok mondani és ígérni, hogy mindentől függetlenül harcolok tovább a bajnoki címért az utolsó pillanatig!”

Sokan megtörtek volna, Norbi azonban nem a levegőbe beszélt, és tovább harcolt a bajnoki címért. Dühös lett a kizárás miatt, a dühből azonban erőt merített és a mind a szabadedzéseken, mind az időmérőn kiválóan autózott, ami végül a pole pozíció megnyerésével teljesedett ki. 

A Motegi nyitófutamon kiforgatták, de harcolt tovább, végül hetedik helyen ért célba. Ekkor a pontversenyben 182 ponttal az ötödik helyen állt, amit Björk vezetett 215,5 ponttal.

A rajongói a végletekig kitartanak majd kedvencük mellett.

A főfutamon a pole-ból indulva megőrizte vezető helyét, a versenyt azonban – akárcsak Kínában – az eső miatt megszakították, de ezúttal teljes pontokat osztottak. A pontversenyben remek szereplésével megfelezte hátrányát, a tabellát Björk vezeti 228,5 ponttal, őt Norbi követi 212 egységgel.

A bajnokság végjátéka sok izgalmat tartogat, remélhetőleg a Honda már nem követ el semmi olyan hibát ami pontokba kerül, két versenyhétvégével a vége előtt ez már nem fog beleférni. Norbit pedig hajtja a hite: önmagában és csapatában, hogy meg tudják csinálni.

“Az utolsó kanyarig harcolni fogok Katarban”– mondta a japán verseny után Norbi.

Hogy állni fogja a szavát, abban biztosak lehetünk. Mi pedig nem tehetünk mást, mint végigszurkolni a világbajnokságot, egészen a végsőkig.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük