Rally verseny kipipálva

Talán nincs is olyan pályaversenyző, aki ne kapta volna meg a nagy kérdést: Mikor indulsz rally versenyen? Michelisz Norbinak többé ezt a kérdést már nem kell feltenni, a IV. Rally Hungary lett végül az a rally, ahol ő is rajthoz állt, sőt, célba is ért.

Azzal senki nem vádolhatja Norbit, hogy alacsonyra tette a mércét, hiszen egy Rally Európa-bajnoki versenyen debütálni nem sétagalopp. Elhagyni a komfortzónát, azt a közeget, ahol az ember a legotthonosabban mozog, bátor döntés volt. Pályaversenyzőként a rally kaland nem mindenkinek sikerült túl jól és akkor még finoman fogalmaztam.

A felkészülés csupán egyetlen teszt volt, számunkra itt a szomszédban, Bakonyán. A teszten készült videó végén Norbi a célba érést említi mint elvárást, önmagával szemben.

A versenyre érkezve a szervIzparkban közelebbről is megnéztük a Michelisz – Tagai páros autóját. Még leírni is fura Norbival kapcsolatban azt a szót, hogy páros, hiszen arra még nem volt példa a pályafutásában, hogy mellette ült valaki és diktálta az itinert.

Kíváncsian vártuk, milyen lesz az első benyomásunk Norbiról, hogy fog autózni előttünk egy teljesen új környezetben. Számtalanszor láttuk már a Hungaroringen, aminek minden milliméterét ismeri, érdekes lesz egy másik közegben is megfigyelni a tempóját.

A bózsvai katlanban, az első körben olyan látványos jelenettel lepte meg a nézőket, amit sokáig tapsolt a nagyérdemű. Legjobban egy nézőtárs értékelte a látottakat, idézem: “Norbi sem fordítva ül a moziban srácok!”

Az első csodás pillanatot szerencsére a verseny során több követte. Persze Norbiék sem úszták meg a versenyt némi kaland nélkül, amiről közösségi oldalán így számolt be:

“Túl a nap felén két kisebb hibát leszámítva minden rendben volt. Az még mindig kicsit szokatlan nekem, hogy valaki folyamatosan beszél hozzám vezetés közben, néha csak bízom a szememben, az érzékeimben és próbálok nem kockáztatni. Az 5. szakasz után a 12. hely a miénk.”

Norbiék sem úszták meg defekt nélkül, de még ez sem szegte kedvét:

“Tegnap már elkezdtem felfedezni a határaimat és fantasztikus új tapasztalatokat szereztem, még a kerékcserét is gyakorolhattam. A mai nap sem szól másról, mint arról, hogy élvezzem a ralizást, és azt, hogy veletek, közöttetek lehetek.”

Míg Norbiék az autón belül élvezték a száguldást, a nézőtársak között nyitott füllel sétálgatva csak elismerő mondatokat hallottam.

A versenyt Norbi végül így értékelte:

„Nagyon sok volt számomra az újdonság ezen a hétvégén, úgyhogy próbáltam felvenni a ritmust, amikor
pedig ez sikerült, elkezdtem a sebességre is figyelni – mondta Michelisz. – Nehéz verseny volt, hálás vagyok a csapatnak és Robinak a sok segítségért. Nem voltak elvárásaim a hétvégével kapcsolatban, ma reggelig az időeredményekre se néztem rá. A cél az volt, hogy befejezzük a versenyt, és ez sikerült.”

Norbinak ha van bakancslistája, kipipálhatja a rally nevű tételt, reméljük visszatérve komfortzónájába meglesz a TCR World Tour győzelem is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük