A MINI sikere a Rallye du Maroc-on

A MINI-vel versenyző lengyel Jakub ‘Kuba’ Przygonski belga navigátorával, Tom Colsoul-lal az oldalán a szezon 10. versenyén aratott győzelmével behozhatatlan előnyre tettek szert, így bebiztosították FIA Cross Country Rally Világkupa bajnoki címüket.

A márka jól szerepelt a versenyen, hiszen az újonnan alakult X-raid MINI JCW Team is részt vett a versenyen, mely számukra teszt és felkészülés volt a jövő évi Dakar Rally-ra (erről korábban mi is írtunk), de Cyril Despres és Carlos Sainz is arattak szakasz győzelmet. Mindkét pilóta jól érezte magát az autóban a verseny során és megvolt a kellő sebességük is, sőt, Despres összetettben 3. lett! Sajnos Sainznak technikai gondja volt a 2. szakaszon, mellyel időt vesztett.

“Igazán boldogok vagyunk a világkupa bajnoki cím miatt, melyre Lengyelországban és Belgiumban is büszkeséggel gondolnak. Természetesen nem könnyű, de kiváló év volt számunkra az idei, mely során rengeteg, majdnem 100 órát töltöttünk a versenyautóban. Sokat fejlődtünk idén, jók voltunk és az eredmény boldogsággal tölt el minket.” – mondta el boldogan Jakub Przygonski.

Jakub ‘Kuba’ Przygonski és Tom Colsoul

“Ez egy jó verseny volt arra, hogy teszteljük a MINI John Cooper Works Buggy-t, már tudjuk, mely területeken kell még dolgoznunk és fejlődnünk. Megvolt a sebességünk, ami nagyon jó érzés.” – értékelt Despres. Sainz hozzátette: “Jó volt a verseny, nem volt könnyű, de kiváló alkalom volt arra, hogy teszteljük az autót és a csapatot. Három nappal ezelőtt nagy hibát követtünk el és abban a pillanatban lehetetlen volt a győzelemért harcolni. Az autó kiváló, rengeteget teszteltünk korábban, a versenyen pedig bebizonyosodott, hogy jó irányba haladunk.”

Carlos Sainz és Lucas Cruz

Sven Quandt, az X-raid elnöke is elégedetten nyilatkozott: “Először is, gratulálok Kuba-nak és Tomnak a bajnoki címhez. Mindketten rengeteget fejlődtek az év során, hogy ilyen kiváló eredményt érjenek el. Kíváncsian várom, hogy a Dakar-on hogyan szerepelnek, akár még azt is el tudom képzelni, hogy meglepetést okoznak.
A MINI JCW Buggy-t már egy éve fejlesztjük és látható, hogy megvan a sebességünk az élmezőnyben való autózáshoz. Különösen elégedettek vagyunk mindkét autó teljesítményével, főként Cyril sikerének fényében.”

(Fotók: BMW)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük