Utolsó idei hétvégéjéhez érkezett a DTM

Utolsó állomásához érkezett a három bajnok: Paul Di Resta, Gary Paffett és René Rast küzdelme, hétvégén Hockenheimben valamelyikük ismét a DTM trónjára ülhet. Ugyanakkor a FIA Formula 3-ban is az utolsó fordulóra maradt a végső döntés: Mick Schumacher és Daniel Ticktum is bajnokesélyesként érkeznek Baden-Württembergbe.

“Bajnoki esélyeink kiválóak.” – értékel Di Resta a szezonzáró előtt. A 2010-es DTM bajnok 229 ponttal vezeti a tabellát, 4 ponttal csapattársa, Paffett előtt és 30-cal René Rast előtt. Resta (igaz, jó nagy adag szerencsével) már szombaton bajnok lehet: ha 25 ponttal többet szerez az 1. versenyen, mint Paffett. “A maximumot fogom nyújtani és fair csatákra számítok ellenfeleimmel szemben.” – zárta Di Resta magabiztosan.

A 2005-ös bajnok Gary Paffett is várja már hármuk csatáját a bajnoki címért, aki kedves emlékeket őriz Hockenheimből: a brit megnyerte az idei egyik szezonnyitó versenyt itt. “A szezonzáró verseny mindig különleges. A mostani pedig még inkább, hiszen 30 év után ez lesz a Mercedes-Benz utolsó versenye, akiket én is végigkísértem 15 éven keresztül. Nagyon érzelmes hétvége lesz szoros csatával, amit már nagyon várok.” – mondta el Paffett.

A legnagyobb feladattal René Rastnak kell megbírkózni: a címvédő bajnok 30 pontos hátránnyal érkezik Hockenheimbe. Hogy esélyét bajnoki címre váltsa, természetesen mindenképp riválisai előtt kell végeznie; négy zsinórban aratott győzelme után az Audi menője csúcsformában van és maximálisan motivált. “Magabiztosan várom a hockenheimi fordulót, igazából én csak nyerhetek, szóval úgy állok a dologhoz, hogy előre és maximális támadás!” – zárta Rast.

A szervezők a kísérőprogramok tekintetében is kitesznek magukért: a FIA Formula 3 Európa-bajnokság, a Touring Car Classics és a GT4 Sprint Cup is a betétfutamok sorát színesítik. A F3-ban Mick Schumacher az utolsó 6 futamból 5-öt megnyert, az ötszörös F1 világbajnok Michael Schumacher most 18 éves fia így listavezetőként és bajnokesélyesként érkezik Hockenheimbe.
A Touring Car Classics-ban ugyan eldőlt már a bajnoki cím, de szoros küzdelem várható a mezőnyben, ami 1980. és 1990. közötti túraautókat vonultat fel. További izgalmakat tartogat a GT4 Sprint Cup, melynek mezőnye 2 sprint futamot fog teljesíteni, olyan autókkal, mint például az Audi R8 GT4, a BMW M4 GT4, a Mercedes-AMG GT4, az the Aston Martin Vantage, a McLaren 570s GT4, és a Chevrolet Camaro GT4.

A bajnokság 3 éllovasának pontszerzései a szezon során

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük