A DTM már Brands Hatch-re hangolt Goodwood-ban

A DTM hivatalosan csak egy hónap múlva tér vissza a szigetországba, de a Goodwood Festival of Speed-en már lázba hozta a rajongókat: 200.000 látogató előtt autózott Frank Biela egy Audi RS 5 DTM és Ricky Collard egy BMW M4 DTM volánja mögött, ezzel szórakoztatva a nagyérdeműt.

Frank Biela

“Goodwood egyszerűen legendás. Nagyon jó érzés volt újra részt venni benne, a britek igazi benzinvérű nemzet és szinte megőrülnek a látványos DTM versenyautókért.” – mondta el Biela, akinek ez a hétvég olyan volt, mint egy osztálytalálkozó, hiszen korábbi DTM-beli versenyző társaival találkozott, ott voltak a fesztiválon: Klaus Ludwig, Bernd Schneider, Tom Kristensen, Emanuelle Pirro, Steve Soper és Lipót bajor herceg.

Ricky Collard és Lipót bajor herceg

Biela, aki 2000-ben megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, rendszeresen ellátogat Goodwood-ba; de a BMW-t vezető Ricky Collard – aki először vett részt a fesztiválon – is elmondta, hogy “Igazán jó, hogy itt lehetek egy ilyen fantaszikus autóval.”.

Az időjárás kegyes volt a nézőkhöz és a versenyzőkhöz, hiszen mindenki élvezhette a verőfényes napsütést, de a pilóták figyelmét ez sem vonhatta el a pályáról, hiszen az 1,86 kilométeres aszfaltcsík maximális koncentrációt igényelt. “Csak bemutató köröket futunk, de amint felvetted a sisakodat, nagyon nyomni akarod a gázt. Így tenni azonban nagyon kockázatos, mivel nincsenek bukóterek, csak szalmabálák.” – fejtette ki a Goodwood-ot jól ismerő Biela.

Collard már első látogatása után is szintén nagyra értékeli a goodwood-i hegyi felfutási pályát: “Egyszerre egyedi és old-school…ez a keverék nagyon bejön.”

A DTM vendégszereplése Goodwood-ban csak ízelítő volt a briteknek, várja őket Brands Hatch augusztusban. Collard szavaival biztosan egyetértenek, akik ott voltak: “Úgy gondolom, nagyszerű show-t szolgáltattunk a rajongóknak.”, majd Biela hozzátette: “Biztos vagyok benne, hogy akik látták, nem fogják elmulasztani megnézni a versenyt is élőben Brands Hatch-ben.”.

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük