A Lausitzringen folytatódik a show

A DTM fantasztikus rajtot vett a Hockenheimringen, a szezonnyitó hétvége nagy csatákat hozott, amit a nézők és a versenyzők egyaránt élveztek! A bajnokság folytatódik és a hétvégén a Lausitzringen feszülnek egymásnak az Audi, a BMW és a Mercedes versenyzői.

A bajnokságot Timo Glock vezeti 44 ponttal és pályafutása során ez az első alkalom, hogy listavezetőként érkezik egy versenyre. Glock és Gary Paffett csatáját a szezonnyitó második versenyén még sokáig emlegetni fogják, amire Glock így emlékezett vissza:

Ez volt a tökéletes reklám a DTM számára, a csata valóban megdöbbentette a tömeget! A versenyzők évek óta kampányoltak azért, hogy kevesebb legyen a leszorító erő és, hogy kisebbek legyenek a hátsó szárnyak. Ezek a feltételek azok, amik lehetővé teszik számunkra a jobb versenyeket. A Lausitzringen mindenki a nulláról kezd, ennek semmi köze ahhoz, mi történt a szezonnyitón. Reménykedem abban, hogy jobban fel tudunk készülni, mint ahogy azt az elmúlt években tettük; ez a pálya egy gyenge pont volt a múltban. A Mercedes-AMG esélyesebbnek tűnik ezen a hétvégén.

Glock nem véletlenül méltatja a Mercedes-AMG-t, hiszen ezen a pályán ők a legsikeresebb márka a DTM-ben.

Gary Paffett egypontos hátránnyal érkezik a második versenyhétvégére, és nagyon várja a folytatást.

Miután fantasztikus versenyt hozott a szezonnyitó, természetesen nagyon várom folytatást.” – mondta Paffett.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az Audit az új aerodinamikai szabályok hátrányos helyzetbe hozták, de továbbra is bíznak abban, hogy a folytatásban fel tudnak majd zárkózni riválisaikhoz.

A versenyt még érdekesebbé teszi, hogy 2004 óta első alkalommal fogják használni a GP pálya nyomvonalát, ami 4,534 km hosszú és 14 kanyart tartalmaz. A pályát a lassú és a gyors szakaszai teszik kiegyensúlyozottá; ebben a változatában nagy kihívást jelent a versenyzők számára.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük