A Nürburgring helye további 3 évig biztos a DTM naptárában

A DTM promótere újabb 3 évre hosszabbított a Nürburgringgel, így 34 éves sikersztori folytatódik a bajnokság és a pálya között, mely 1984 óta a versenynaptár szerves része.

“A szerződés rámutat jövőbeli stratégiánk egyik fontos részére. Úgy döntöttünk, hogy folytatjuk következetes és sikeres együttműködésünket. A Nürburgring iránti kiemelt figyelem és a pálya tökéletes infrastruktúrája miatt a versenyzők, a csapatok és a DTM szervezősége is mindig szívesen tér vissza ide. Nehéz elképzelni a DTM-et ezen tradícionális helyszín nélkül.” – mondta el a hosszabbítás kapcsán az ITR képviseletében Frederic Elsner.

Mirco Markfort, a Nürburgring elnöke is elégedetten nyilatkozott: “A DTM része a Nürburgringnek és kiemelt helyet foglal el a naptárunkban. A széria már bizonyította, hogy olyan szervezési koncepcióval rendelkezik a pályán zajló és azon kívüli események terén is, melyek tökéletesen megfelelnek az autósport rajongók elvárásainak. A versenyhétvége olyan elemei, mint a Fan Village (rajongói falu), a Pit View (ahol be lehet tekinteni a boxban folyó munkába) és a Fan Terrace (rajongói terasz) az idei év újdonságával, a pályán tartott Olé Party-val együtt igazán sokszínű programmal szolgál a rajongóknak.”

A Nürburgring Németország legendás versenypályája, mely 1984., a sorozat alapítása óta része a versenynaptárnak; ettől kezdve évente legalább egy versenyt rendeztek itt. Sőt, 1988-ban, ’89-ben, ’90-ben, ’92-ben és ’93-ban a Nordschleife nyomvonalon versenyeztek a pilóták;. 2002 óta a 3.629 kilométeres aszfaltcsíkot használják. Alig több, mint egy hete René Rast itt írt történelmet: 2 pole pozíciójával és 2 győzelmével megszerezte az egy hétvégén szerezhető maximális pontokat.

Az első, előzetes jövő évi versenynaptárat előreláthatólag októberben teszik közzé, melyben tehát szintén helyet fog kapni a Nürburgring is.

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük