Tänak tovább támad

Sorrendben harmadik győzelmével Ott Tänak felzárkózott a második helyre a világbajnoki tabellán. A Toyota pedig a török rally kettős sikerével a csapatok között átvette a vezetést.

Tänak a szezon elején azzal indokolta a csapatváltást, hogy ki szeretne lépni Ogier árnyékából, ami az M-Sportnál vetült rá. A csapatváltás történjen is bármi a bajnokság végéig, tökéletesen sikerült, olyannyira, hogy a bajnoki cím sem elérhetetlen a fiatal tehetség számára. A török rally után így nyilatkozott:

“Ez a verseny nagyon nehéz volt, kezdettől fogva tudtuk, hogy nem a leggyorsabb nyer, hanem a legokosabb. Mi voltunk a legkövetkezetesebbek és sikerült a teljes versenyt úgy teljesítenünk, hogy semmilyen probléma miatt nem kellett félreállnunk. Nyilvánvaló, hogy ez a csapatnak nagy erőfeszítésébe került, de képesek voltak egy nagyszerű autót építeni. A bajnokság még nyitva áll, így nyomjuk tovább.”

Tommi Mäkinen joggal volt büszke csapata teljesítményére, és ígéri a szezon végéig keményen fognak dolgozni.

Ez egy újabb kitűnő hétvége volt számunkra. Köszönettel tartozunk versenyzőinknek, hogy keményen összpontosítottak és nem hibáztak. Mindenki számára új verseny volt és láttuk néhány szakaszon, hogy könnyű hibázni. Nagy kihívás volt ez az autók számára is, de sikerült jó eredményt elérnünk. A csapat fantasztikus munkát végzett, a hűtés fejlesztésével és minden mással, most egy nagyon jó autónk van, ami megbízhatónak is tűnik. Nagyon jó érzés vezetni a gyártók bajnokságában és a szezon végéig keményen fogunk dolgozni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük