Daniel Juncadella első győzelme a DTM-ben!

Juncadella mellett a hosszú idő után dobogóra álló Augusto Farfus és Lucas Auer is örülhetett, az osztrák ráadásul ezzel összetettben is feljött a harmadik helyre. A tabella éllovasa, Gary Paffett hatodik helyével tovább növelte előnyét.

A győztes spanyolt hibátlan versenyt futva 7.896 másodperc előnnyel intették le 41 kör után. “Ezt a győzelmet együtt hoztuk össze! Nagyon, nagyon klassz! A DTM-ben nyerni igazán különleges.” – mondta örömittasan a rádióba.

DTM Brands Hatch 2018. augusztus 11. (Fotó: Hoch Zwei)

A rajt után problémái voltak a pilótának, úgy tűnt, nem lesz túl jó versenye. “Gondjaim voltak és vesztettem két helyet. Aztán csak előre tekintettem. Időmérős tempót próbáltam menni, csak az utolsó 5 körre vettem vissza.” A Mercedes-AMG pilótája 67. DTM versenyét futotta, melyen első győzelmét könyvelheti el.

DTM Brands Hatch 2018. augusztus 11. (Fotó: Hoch Zwei)

A második helyen célba érő Augusto Farfus szintén boldog volt, hiszen 825 nap után állhatott újra dobogóra: legutóbb 2016-ban Hockenheimben vett részt díjátadó ünnepségen. A brazilt nagyban segítette, hogy ismeri a brit pályát: “Ez sokat segített. Néhányszor már versenyeztem itt és jó emlékeket őrzök Brands Hatch-ből. Örülök, hogy dobogóra állhattam; ma még élvezzük a pillanatot és ünnepelünk, de holnap meg akarom ismételni a jó eredményt.”

A dobogó legalsó fokára álló Lucas Auer vele ellentétben nem ismerte az aszfaltcsíkot, ezért elégedett lehet teljesítményével: “A pálya nagyon nehéz és megterhelő rajta versenyezni. A második hely az időmérőn és a harmadik a versenyen eléggé rendben van.” – mondta el az osztrák.

A szezon második felét megkezdve, 11 verseny után a bajnoki pontversenyben 4 Mercedes-AMG pilóta áll az élen: Gary Paffett az első, aki növelte előnyét, a második Paul Di Resta, a harmadik pedig mai jó eredményének köszönhetően Lucas Auer. Őket követik holtversenyben Edoardo Mortara és a BMW versenyzője, Timo Glock.

A versenyhétvége holnap egy újabb szabadedzéssel, időmérő edzéssel és versennyel folytatódik Angliában.

(Fotók: DTM media)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük